Δ. Λάλας στο Πρώτο: Ευπρόσδεκτο το Fuel Pass 2, θα βοηθήσει, αλλά χρειάζεται πλάνο για τα επόμενα 2 χρόνια (audio)

«Ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να δώσει κάποιος στους καταναλωτές σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Σαφώς ευπρόσδεκτη η αύξηση των παροχών με το Fuel Pass 2 και θα βοηθήσει. Από την άλλη προχθές γέμισα το Smart  που έσω, πλήρωσα 68 ευρώ. Οι τιμές έχουν πραγματικά αυξηθεί πάρα πολύ. Να το δούμε, όμως, λίγο πιο μεσοπρόθεσμα και όχι να πηγαίνουμε από μήνα σε μήνα. Θα πρέπει να δούμε εάν όντως, όπως σημειώνουν διάφοροι αναλυτές, ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2023», τόνισε ο μηχανικός Περιβάλλοντος Δημήτρης Λάλας, πρώην πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και πρώην πρόεδρος του Αστεροσκοπείου Αθηνών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Εκείνο που λείπει είναι ένα γενικότερο πλάνο, όχι τι θα κάνουμε τους επόμενους 2-3 μήνες, αλλά τι θα κάνουμε το επόμενο 1,5 χρόνο, τα επόμενα 2 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν είμαστε κοντά σε ένα νέο 1972 με τη μεγάλη ενεργειακή κρίση που οδήγησε στη λήψη πολλών περιοριστικών μέτρων σε χώρες της Δύσης, ο κ. Λάλας υπενθύμισε ότι και στην Ελλάδα το 1979 στην Ελλάδα υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα. «Αν τα πράγματα φτάσουν εκεί, μπορεί να έχουμε και τέτοιου είδους μέτρα. Ευελπιστούμε ότι δεν θα γίνει, αλλά σε δύσκολες καταστάσεις αρχίζεις να παίρνεις και δύσκολα μέτρα. Δεν είναι πρωτοφανείς αυτές οι συνθήκες, έχουμε ζήσει στο παρελθόν 3-4 φορές, διότι η τιμή του πετρελαίου ανεβοκατεβαίνει και θα συνεχίσει να γίνεται αυτό», διευκρίνισε.

«Όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, τα αντιμετωπίζουμε με πιο δύσκολα μέτρα που έχουν περιορισμούς. Οι γενιές που δεν έχουν ζήσει τέτοιες καταστάσεις θα πρέπει να καταλάβουν και αυτές ότι μακροχρόνια πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορές για εξοικονόμηση ενέργειας», επισήμανε ο κ. Λάλας.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος