Δ. Καιρίδης στο Πρώτο: Εθνικά επιζήμια και πολιτικά αυτοκαταστροφική η στάση ΣΥΡΙΖΑ (audio)

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη στάση του απέναντι στην αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος  – μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς», με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα – τόνισε ότι η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εθνικά επιζήμια και πολιτική αυτοκαταστροφική, καθώς «βλάπτει το εθνικό και το δικό τους στενό κομματικό συμφέρον».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έσπασε την παράδοση που θέλει το κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερψηφίζει τις μεγάλες προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων. «Ενώ ψήφισαν πρόσφατα για τα Rafale, έρχονται τώρα για μικροκομματική σκοπιμότητα, για τις εσωτερικές αντιθέσεις με τη συνιστώσες και για την αντιπαλότητα ενόψει εκλογών που έχουν στο μυαλό τους, να διαφοροποιηθούν και να καταψηφίσουν. Είναι μεγάλο λάθος», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως ο ίδιος κάλεσε τους συναδέλφους του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή να το ξανασκεφτούν. «Θα υπάρχει ονομαστική ψηφοφορία και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του», πρόσθεσε.

«Ο κ. Κατρούγκαλος είχε πει αρχικά ότι είναι μια καλή συμφωνία προς τη σωστή κατεύθυνση και χθες είπε ότι είναι μια κακή συμφωνία. Υπάρχει σύγχυση, περιδίνηση και πολύ γκρίνια από αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταλαβαίνουν το λάθος, αλλά υπάρχει η κεντρική γραμμή», υποστήριξε.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Καιρίδης αντέτεινε ότι η συμφωνία είναι απολύτως ετεροβαρής, καθώς «δεν απειλείται η γαλλική επικράτεια από το Λουξεμβούργο, την Ελβετία, το Βέλγιο ή τη Γερμανία. Η Ελλάδα είναι που αντιμετωπίζει χειροπιαστή, ξεκάθαρη και επαναλαμβανόμενη τουρκική στρατιωτική απειλή. Όποιος δεν το βλέπει αυτό δεν έχει θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Αναφορικά με το κόστος, ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε για βιρτουόζικο διπλωματικό χειρισμό από την πλευρά του πρωθυπουργού, ο οποίος «άδραξε την ευκαιρία που δημιούργησαν οι εξελίξεις με την Καμπούλ και την AUKUS, και έκανε τους Γάλλους να δώσουν 3 υπερσύγχρονες φρεγάτες στην τιμή των 2».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος