Η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε κρούσματα κορονοϊού είναι πλέον η Ρωσία. Ανακοινώθηκαν άλλα 10.028 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 242.271.
Το Ρωσικό Κέντρο Απόκρισης στον Κορονοϊό ανέφερε ότι 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της περασμένης νύχτας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 2.212.
Εν τω μεταξύ, η Rozdravnadzor, η ρυθμιστική αρχή για την κρατική υγειονομική περίθαλψη στη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τη χρήση συγκεκριμένου μοντέλου ιατρικών αναπνευστήρων οι οποίοι κατασκευάστηκαν στη Ρωσία μετά την 1η Απριλίου, έπειτα από πυρκαγιές που ξέσπασαν σε δύο νοσοκομεία που χρησιμοποιούσαν δύο τέτοια μηχανήματα.
Ο ιατρικός αναπνευστήρας Aventa-M χρησιμοποιείτο στο Νοσοκομείο Αγίου Γεωργίου στην Αγία Πετρούπολη, όπου πέντε άνθρωποι πέθαναν σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εκεί την Τρίτη, και σε νοσοκομείο στη Μόσχα, όπου φωτιά στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο το Σάββατο.
Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή τόνισε ότι διεξάγει ελέγχους για την ποιότητα και την ασφάλεια των αναπνευστήρων στα δύο νοσοκομεία.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος