Με playstation και video στο youtube περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους οι αθλητές στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Οι αθλητές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνο αξιοποιούν τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο που διαθέτουν, έχοντας ως ασχολίες τους το ποδόσφαιρο, τα βιντεοπαιχνίδια και το ντύσιμο.

Ως μέρος των αυστηρών πρωτοκόλλων COVID-19, οι αθλητές, προπονητές, συνοδοί και το προσωπικό μπορούν να μετακινούνται στους Αγώνες μόνο μεταξύ επιλεγμένων τοποθεσιών. Η παραμονή τους σε αυτή τη «φούσκα» υποτίθεται ότι αποτρέπει την είσοδο ή την έξοδο του ιού στον τοπικό πληθυσμό.

Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές δεν μπορούν να βγουν έξω και να εξερευνήσουν την πόλη κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους.

Παρακάτω, μας περιγράφουν μερικοί εξ αυτών το πώς περνούν τον χρόνο τους αντ’ αυτού.

ΟΝΟΜΑ: Πολ Σόμερ

ΑΘΛΗΜΑ: Δίαθλο

ΧΩΡΑ: Η.Π.Α.

Ο Πολ Σόμερ και η ομάδα του στο διάθλο περνούν τον περισσότερο χρόνο τους, παίζοντας με μία μπάλα ποδοσφαίρου και με βιντεοπαιχνίδια. Το παιχνίδι της επιλογής τους αυτή τη στιγμή είναι το Mario Kart, το οποίο παίζουν στα smartphone τους.

«Δεν ασχολούμαι τόσο με τους συμπαίκτες μου, αλλά σίγουρα μου αρέσει να συμμετέχω σε αυτό», είπε ο 29χρονος.

Στον Σόμερ αρέσει επίσης να παρακολουθεί αθλητικά στιγμιότυπα και τηλεοπτικές εκπομπές από το σπίτι. Για ανάγνωση, έχει τη Βίβλο του και ένα ηλεκτρονικό βιβλίο Kindle, στο οποίο διαβάζει το «American Buffalo» του συγγραφέα Στίβεν Ρινέλα για το κυνήγι άγριων ζώων στην έρημο της Αλάσκας.

ΟΝΟΜΑ: Τόμι Φορντ

ΑΘΛΗΜΑ: Αλπικό Σκι

ΧΩΡΑ: Η.Π.Α.

Ο Τόμι Φορντ περίμενε πως οι θερμοκρασίες στις ορεινές πλαγιές του Πεκίνο θα ήταν ψυχρές. Δεν πίστευε ότι θα επικρατούσαν ζεστές συνθήκες κι έτσι για να περάσει ο χρόνος μεταξύ προπόνησης και τρεξίματος σλάλομ, αυτός και οι συμπαίκτες βρίσκουν ενδιαφέρον στο να δοκιμάζουν ντυσίματα.

«Δοκιμάζουμε πολλά διαφορετικά ρούχα», είπε ο Φορντ γελώντας.

Αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που κάνει για να χαλαρώσει. Κάποιος στο Ολυμπιακό Χωριό του Γιανκίνγκ έχει ένα σετ γυαλιά εικονικής πραγματικότητας. «Αυτό είναι ωραίο κόλπο» είπε ο Ford.

«Δεν ξέρω πολλά παιχνίδια σκοποβολής , αλλά αυτό ήταν πολύ ενδιαφέρον. Υπάρχει επίσης το Fruit Ninja. Έχουμε παίξει και λίγο Mario Kart».

ΟΝΟΜΑ: Νίεκ βαν ντερ Φέλντεν

ΑΘΛΗΜΑ: Snowboarding

ΧΩΡΑ: Ολλανδία

Όταν ο Ολλανδός αθλητής του Snowboarding, Νίεκ βαν ντερ Φέλντεν, δεν είναι δεμένος στη σανίδα του, του αρέσει να παίζει βιντεοπαιχνίδια με τους συμπαίκτες του στο PlayStation που έφεραν.

«Κυρίως παίζουμε παιχνίδια», είπε ο Ολλανδός αθλητής μετά από μια προπόνηση στον μεγάλο αεροπορικό χώρο Shougang στα περίχωρα του Πεκίνο. Είπε ότι το σαλόνι στο Ολυμπιακό Χωριό είναι επίσης ωραίο και έχει πινγκ πονγκ.

Παράλληλα ο ίδιος αρέσκεται να βλέπει σύντομα βίντεο στο YouTube και έφερε το κιτ του DJ για τον ελεύθερο χρόνο του. «Οπότε είναι πολύ χαλαρό», είπε.

ΟΝΟΜΑ: Μαξ Πάροτ

ΑΘΛΗΜΑ: Snowboard

ΧΩΡΑ: Καναδάς

Ο Μαξ Πάροτ λέει ότι υπάρχουν πολλά στο Ολυμπιακό Χωριό για να τον κρατήσουν απασχολημένο.

«Υπάρχει ένας χώρος σαν τεράστιο γυμναστήριο, είναι πολύ μεγάλο», είπε ο Πάροτ, ο οποίος πήρε το χρυσό στο σνόουμπορντ slopestyle και επίσης συμμετέχει στο αγώνισμα του big air.

Επίσης, ανέφερε πως υπάρχουν τραπέζια μπιλιάρδου, τραπέζια πινγκ πονγκ και παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας που έχει παίξει «επί ώρες» με τον συμπαίκτη του Σεμπαστιέν Τουτάντ.

Ο Πάροτ επισημαίνει πως τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας αλλάζουν το μυαλό: «Είσαι σε ένα υποβρύχιο που πηγαίνει κάτω από το νερό και είσαι σε μια καρέκλα που κινείται», σημειώνοντας ότι η κίνηση προκαλεί «αρκετή ζάλη».

Τα αθλητικά μασάζ αποτελούν επίσης μέρος του ελεύθερου χρόνου , που ήταν σπάνιο για τον Parrot που επέστρεψε μετά την ίαση του από καρκίνο . Ο Καναδός ανέβασε στο δημόσιο προφίλ του. «Νομίζω ότι τα υπόλοιπα θα έρθουν μετά τους αγώνες»

ΟΝΟΜΑ: Τζέισον Μπράουν

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Καλλιτεχνικό Πατινάζ

ΧΩΡΑ: Η.Π.Α.

Η συνομιλία μέσω βίντεο στο κινητό του τον βοήθησε το Τζέσον Μπράουν να διατηρήσει την επαφή με τους φίλους και την οικογένειά του κατά τη διάρκεια του της προετοιμασίας του στον δύσκολο και απαιτητικό αγώνα του.

Όμως, υπάρχει μια άλλη εφαρμογή τηλεφώνου που τον βοηθά να περάσει την ώρα της στη φούσκα. Ο λόγος για το Spider Solitaire που είναι «το παιχνίδι του», σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος, πουςολοκλήρωσε τους Ολυμπιακούς του την περασμένη εβδομάδα καθώς ο συναθλητής του στην ομάδα των ΗΠΑ Νέιθαν Τσεν κέρδισε το χρυσό.

«Ωστόσο, οι περιορισμοί μας στην μετακίνηση δεν ήταν τόσο ενοχλητικοί όσο κάποιοι υποψιάζονταν», πρόσθεσε.

«Τα τελευταία χρόνια, έχουμε συνηθίσει πραγματικά τον COVID και όλα τα πρωτόκολλα. Έπρεπε να προσαρμοστούμε με τρόπους, να κλειστούμε και να απομονωθούμε. Έτσι είναι σχεδόν σαν να είναι φυσιολογικό».

ΟΝΟΜΑ: Κίγκαν Μέσινγκ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Καλλιτεχνικό Πατινάζ

ΧΩΡΑ: Καναδάς

Ο Κίγκαν Μέσινγκ δεν είχε πολύ χρόνο για να βρεθεί στην Ολυμπιακή «φούσκα» πριν έρθει η σειρά του να κάνει πατινάζ στο ελεύθερο αγώνισμα ανδρών την περασμένη εβδομάδα.

Ένα θετικό τεστ COVID-19 καθυστέρησε την αναχώρησή του από τον Καναδά στο Πεκίνο και είχε φτάσει μόλις δύο ημέρες πριν από την ημέρα του αγώνα του.

«Ήταν ένας τυφώνας συναισθημάτων», είπε ο Μέσινγκ. «Η έλλειψη αγκαλιών, η έλλειψη εγγύτητας, οι παλιοί φίλοι που δεν είχα δει από τα τελευταία παιχνίδια. Σχεδόν αισθάνεσαι ότι ένα μικρό κομμάτι ανθρωπότητας μένει έξω από το σύνολο».

Ο Καναδός καλλιτεχνικός πατινέρ τόνισε ότι έχει αντιμετωπίσει τα περίπλοκα συναισθήματα συνομιλώντας μέσω βίντεο μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

«Κάνω πολύ FaceTime με τον γιο μου και τη γυναίκα μου πίσω στο σπίτι», είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος