Χ. Θεοχάρης στο Πρώτο: Ανακούφιση για τη μεγάλη πλειοψηφία – Δεν υποσχόμαστε «καθρεφτάκια» και μαγικές λύσεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ (audio)

«Με τις ανακοινώσεις για τη βενζίνη η μεγάλη πλειοψηφία του λαού θα δει μια ουσιαστική ανακούφιση, όχι τον μηδενισμό του προβλήματος. Δεν υποσχόμαστε “καθρεφτάκια” που θα δώσουν μαγικές λύσεις, οι μαγικές λύσεις έχουν έρθει διαχρονικά μόνο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ»,  τόνισε για το Fuel Pass 2 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Συνεχίζουμε τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όλο το επόμενο διάστημα. Σε κάθε σημείο εξετάζουμε δυο πράγματα. Πώς εξελίσσεται το φαινόμενο, πόσο μεγάλη είναι αυτή η επιβάρυνση σε πολλούς τομείς στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στη θέρμανση, στη βενζίνα, στα βασικά αγαθά. Και το δεύτερο είναι τι περιθώρια δημοσιονομικά έχουμε, πως πάει η ανάπτυξη, πώς πάνε οι στόχοι της χώρας», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

«Από τη στιγμή που δόθηκαν οι ενισχύσεις το ρεύμα, οι πιο ευάλωτοι είδαν το ρεύμα να μη “δαγκώνει”. Τώρα ερχόμαστε αναδρομικά με το power pass να διευρύνουμε τα κριτήρια και έτσι για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού θα έρθει αναδρομικά να πάρουν πίσω τους υψηλούς λογαριασμούς. Με τη νέα μέθοδο υπολογισμού του ρεύματος για όλους τους καταναλωτές ερχόμαστε να εξαφανίσουμε το 85% της αύξησης που έχουμε δει τον τελευταίο χρόνο», υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση λύνει ένα-ένα και μεθοδικά όλα τα προβλήματα, επανεξετάζοντας τις δημοσιονομικές επιπτώσεις.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, επισήμανε πως «όσοι συνομιλούν τακτικά με τον πρωθυπουργό διαπιστώνουν ότι έχει στο νου του ότι οι σταθερές τετραετίες είναι το καλύτερο για τη χώρα». «Από την άλλη έχουμε μια ειδική συνθήκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγοντας προσπάθησε να βάλει δυο βόμβες στα θεμέλια της κυβερνησιμότητας: η απλή αναλογική στους δήμους και η απλή αναλογική για την κεντρική κυβέρνηση», υποστήριξε. «Το συμφέρον της χώρας είναι να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα», τόνισε, χωρίς όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο να αποφασιστούν πρόωρες εκλογές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος