Χ. Κουιμτσίδης: “Η έκθεση είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να φτιάξουμε πολιτική για τα ναρκωτικά” (video)

Στο υπουργείο Υγείας παρουσιάστηκε χθες, Τετάρτη 23 Ιουνίου, η ετήσια έκθεση για τα ναρκωτικά και τα οινοπνευματώδη. Για το σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα που ταλαιπωρεί τόσο τους χρήστες όσο και τις οικογένειές τους μίλησε στην ΕΡΤ ο Χρήστος Κουϊμτζίδης, Εθνικός Συντονιστής για τα Ναρκωτικά.

 Όπως ανέφερε στην εκπομπή “Συνδέσεις” ο κ. Κουιμτζίδης “η έκθεση καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα στατιστικών σχετικά με την θεραπεία και την επίδραση στον πληθυσμό.

Ένα δεδομένο της έρευνας είναι ότι “διπλασιάστηκε η χρήση υγειονομικού υλικού στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, πλην όμως είμαστε πολύ μακριά από τον στόχο μας ο κάθε χρήστης να έχει, την ημέρα, ένα πακέτο υγειονομικού υλικού ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας να εξαλείψουμε την εμφάνιση ηπατίτιδας C μέχρι το διάστημα 2020-’30”.

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο, “ενώ ο νόμος για τα ναρκωτικά προβλέπει τη θεραπεία αντί της ποινής, αυξάνονται οι άνθρωποι που καταλήγουν στην φυλακή για προβλήματα ναρκωτικών, ενώ την ίδια στιγμή έχει μειωθεί η παροχή θεραπευτικών προγραμμάτων μέσα στις φυλακές. Η έκθεση αυτή είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να φτιάξουμε πολιτική και να την αξιολογήσουμε”.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ