Χ. Κουιμτσίδης: “Η έκθεση είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να φτιάξουμε πολιτική για τα ναρκωτικά” (video)

Στο υπουργείο Υγείας παρουσιάστηκε χθες, Τετάρτη 23 Ιουνίου, η ετήσια έκθεση για τα ναρκωτικά και τα οινοπνευματώδη. Για το σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα που ταλαιπωρεί τόσο τους χρήστες όσο και τις οικογένειές τους μίλησε στην ΕΡΤ ο Χρήστος Κουϊμτζίδης, Εθνικός Συντονιστής για τα Ναρκωτικά.

 Όπως ανέφερε στην εκπομπή “Συνδέσεις” ο κ. Κουιμτζίδης “η έκθεση καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα στατιστικών σχετικά με την θεραπεία και την επίδραση στον πληθυσμό.

Ένα δεδομένο της έρευνας είναι ότι “διπλασιάστηκε η χρήση υγειονομικού υλικού στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, πλην όμως είμαστε πολύ μακριά από τον στόχο μας ο κάθε χρήστης να έχει, την ημέρα, ένα πακέτο υγειονομικού υλικού ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας να εξαλείψουμε την εμφάνιση ηπατίτιδας C μέχρι το διάστημα 2020-’30”.

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο, “ενώ ο νόμος για τα ναρκωτικά προβλέπει τη θεραπεία αντί της ποινής, αυξάνονται οι άνθρωποι που καταλήγουν στην φυλακή για προβλήματα ναρκωτικών, ενώ την ίδια στιγμή έχει μειωθεί η παροχή θεραπευτικών προγραμμάτων μέσα στις φυλακές. Η έκθεση αυτή είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να φτιάξουμε πολιτική και να την αξιολογήσουμε”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος