Δορκοφίκης στο ΕΡΤnews: «Το μπάσκετ ζητάει να συστρατευτούμε» – Δια ζώσης οι εκλογές της ΕΟΚ

Την ανάγκη ευρείας συμμετοχής των σωματείων στις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, στις 20 Δεκεμβρίου, υπογράμμισε ο Περικλής Δορκοφίκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ, μιλώντας στο ΕΡΤnews. Ο πρώην καλαθοσφαιριστής, που εισήλθε πρόσφατα στο ΔΣ ως πρώτος επιλαχών από το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Φασούλα, τάχθηκε υπέρ της διά ζώσης ψηφοφορίας.

Όπως είπε, από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει την παραίτηση του ΔΣ και τον ορισμό προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο, ώστε να ακολουθήσουν γρήγορα εκλογές. Η πρόταση δεν υιοθετήθηκε και το ΔΣ αποφάσισε να διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες στις 20 Δεκεμβρίου.

«Ο γίγαντας του ελληνικού μπάσκετ βρίσκεται πληγωμένος, βρίσκεται στην εντατική», ανέφερε, εκφράζοντας την άποψη ότι τα περισσότερα από 800 σωματεία πρέπει να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να συζητήσουν τα προβλήματα του αθλήματος.

Για τις προηγούμενες ηλεκτρονικές εκλογές σημείωσε ότι όποιος διαθέτει στοιχεία για παρατυπίες πρέπει να τα καταγγείλει, προσθέτοντας πως ηλεκτρονικές ψηφοφορίες γίνονται σε πολλές χώρες. Ωστόσο, όπως είπε, «αυτή τη στιγμή» η διά ζώσης διαδικασία μπορεί να συμβάλει στην επανεκκίνηση του ελληνικού μπάσκετ.

Οι καταγγελίες και το τεκμήριο αθωότητας

Αναφερόμενος στην υπόθεση των καταγγελιών για χειραγώγηση αγώνων, χαρακτήρισε τις εξελίξεις «στενάχωρες και θλιβερές» και τόνισε ότι δεν πρέπει να προδικάζονται συμπεράσματα. «Μακάρι όλο αυτό να είναι ένα κακό όνειρο και να ξυπνήσουμε όλοι», είπε, προσθέτοντας ότι το σημαντικό είναι να μην πληγώνεται το μπάσκετ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι, στα 18-19 χρόνια που αγωνίστηκε στην Α1, αλλά και κατά τη θητεία του στην Ιταλία, υπήρξαν παιχνίδια στα οποία ένιωσε ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά». Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν θέλει να τοποθετείται πάνω σε φήμες ή να αναφέρεται σε συγκεκριμένους αγώνες.

«Δεν χρειάζεται όλοι να αναζητάμε μια καρέκλα»

Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, είπε ότι όλοι πρέπει να συστρατευθούν, είτε ως υποψήφιοι είτε προσφέροντας από άλλη θέση. «Δεν χρειάζεται να είμαστε υποψήφιοι και δεν χρειάζεται όλοι να αναζητάμε πάντα μία καρέκλα», ανέφερε.

Όπως είπε, ο Παναγιώτης Φασούλας έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος, ενώ εξέφρασε την προσδοκία να συμμετάσχουν και άλλες προσωπικότητες του χώρου. Οι εκλογές θα γίνουν στην Αθήνα, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο έχει δηλώσει ότι θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των εκπροσώπων των σωματείων. «Τα σωματεία έχουν ευθύνη και ηθική δέσμευση αυτή τη στιγμή να έρθουν και να βγάλουν το μπάσκετ από το τέλμα», κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος