Bρετανία: Νέες καταγγελίες εις βάρος του Κέβιν Σπέισι για σεξουαλικές επιθέσεις – Αφορούν την περίοδο 2005 – 2013

Array

Συνεχίζονται οι δικαστικές περιπέτειες για τον 63χρονο Κέβιν Σπέϊσι στη Μεγάλη Βρετανία. Ο βραβευμένος με όσκαρ ηθοποιός κατηγορήθηκε σήμερα για επτά ακόμη σεξουαλικά αδικήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο – επιπλέον των πέντε που ήδη αντιμετωπίζει – για το διάστημα που ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic του Λονδίνου.

Ο ντροπιασμένος σταρ του Χόλιγουντ, ο οποίος πρωταγωνίστησε στη σειρά του Netflix House of Cards και στις ταινίες “American Beauty” και “The Usual Suspects”, κατηγορείται από την Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (CPS) για μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον ενός άνδρα μεταξύ 2001 και 2004.

Η πρόταση του εισαγγελέα αφορά τρεις κατηγορίες για άσεμνη επίθεση, τρεις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και μία κατηγορία για πρόκληση σεξουαλικής δραστηριότητας χωρίς συναίνεση – όλες για το ίδιο φερόμενο θύμα.

Bρετανία: Νέες καταγγελίες εις βάρος του Κέβιν Σπέισι για σεξουαλικές επιθέσεις – Αφορούν την περίοδο 2005 – 2013
O 63χρονος Kevin Spacey καταφθάνει στο Old Bailey στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2022 για να υπερασπιστεί τον εαυτό του εναντίον των κατηγοριών που έχουν υποβληθεί από νεαρό άνδρα για ανάρμοστη συμπεριφορά. (AP Photo/Frank Augstein, File)

Η Rosemary Ainslie, επικεφαλής της Ειδικής Διεύθυνσης Εγκλήματος της Εισαγγελικής Υπηρεσίας του Στέμματος, δήλωσε: «Το CPS έχει εγκρίνει πρόσθετες ποινικές κατηγορίες εναντίον του Kevin Spacey, 63 ετών, για μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον ενός άνδρα μεταξύ 2001 και 2004.

«Το CPS έχει επίσης εγκρίνει μία κατηγορία για την πρόκληση ενός ατόμου σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση. Η αρχή της κατηγορίας ακολουθεί την εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκέντρωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία κατά την έρευνά της».

Ο Σπέισι έχει ήδη κατηγορηθεί για μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων σε τρεις άνδρες στο Λονδίνο και το Γκλουσσερσάιρ μεταξύ 2005 και 2013, ενώ ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic.

Τον Ιούλιο βρισκόταν στο Old Bailey για να αντιμετωπίσει τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και μία κατηγορία ότι έκανε ένα άτομο να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση.

Ο Σπέισι αρνήθηκε τα φερόμενα αδικήματα. Τώρα αναμένεται να αντιμετωπίσει μια δίκη τριών έως τεσσάρων εβδομάδων τον Ιούνιο του 2023.

Ο πρώην σταρ του Χόλιγουντ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι «αρνείται σθεναρά» τους ισχυρισμούς των τριών ανδρών, οι οποίοι είναι τώρα στα 30 και στα 40 τους.

Τον Οκτώβριο δικαστήριο της Νέας Υόρκης απεφάνθη ότι ο αμερικανός ηθοποιός δεν παρενόχλησε σεξουαλικά πριν από 36 χρόνια τον συνάδελφό του Άντονι Ραπ, όπως τον κατηγορούσε ο τελευταίος. Το σώμα των ενόρκων απέρριψε τους ισχυρισμούς του Άντονι Ραπ, ο οποίος αξίωνε αποζημίωση 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Υπόθεση που ήταν η αρχή για τις εναντίον του καταγγελίες σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: dailymail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος