Αυστραλία: Προφυλακίστηκε ο απαγωγέας της 4χρονης Cleo

Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Η αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας απήγγειλε κατηγορίες στον 36χρονο άνδρα για την απαγωγή της τετράχρονης Cleo Smith.

Ο Τέρενς Ντάρελ Κέλι εμφανίστηκε ξυπόλητος και φανερά εκνευρισμένος στο Δικαστήριο του Carnarvon, όπου και τα έβαλε με τα τηλεοπτικά συνεργεία.  Ο 36χρονος πλαισιωνόταν από δύο αστυνομικούς, που τον επανέφεραν στην τάξη.

Έγνεψε καταφατικά για να δείξει ότι κατανοούσε τις κατηγορίες, οι οποίες περιλάμβαναν τη βίαιη  αρπαγή ενός παιδιού κάτω των 16 ετών. Δεν έκανε καν αίτηση για αποφυλάκιση με εγγύηση.

Προφυλακίστηκε μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου. Νωρίτερα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο δύο φορές. Η αστυνομία έκανε λόγο για αυτοτραυματισμούς και απέρριψε πληροφορίες που ήθελαν να είχε ξυλοκοπηθεί από συγκρατούμενο του. Δεν αποκάλυψαν περισσότερα στοιχεία για την δικογραφία.

Ο Ανώτερος αστυνομικός Επιθεωρητής Κάμερον Μπλέιν δήλωσε ότι ένιωθε καλά που ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε ενώπιον δικαστή.

“Είναι προφανώς ένας συνδυασμός πολλής σκληρής δουλειάς και γι’ αυτό ήμασταν εδώ, οπότε ναι είναι φανταστικό”, είπε.

«Το θέμα βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου, επομένως δεν πρόκειται να κάνουμε άλλα σχόλια σε αυτό το στάδιο».
Η μικρή Cleo που βρέθηκε να παίζει μόνη μέσα στο σπίτι του κατηγορούμενου, έπειτα από 18 μέρες εξαφάνισης πέρασε μια ήσυχη νύχτα στην αγκαλιά της οικογένειάς της. Είναι καλά στην υγεία της και ευτυχής, στην ασφάλεια του σπιτιού της.

Η ιστορία της προκάλεσε δάκρυα χαράς στην Αυστραλιανή και παγκόσμια κοινή γνώμη.

Το πρωί επισκέφθηκε την οικογένεια της ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Δυτικής Αυστραλίας Μαρκ ΜακΓκάουαν. Έφερε στην Cleo και στην μικρότερη αδελφή της Isla δύο αρκουδάκια, στα οποία έδωσαν τα ονόματα των αστυνομικών που εντόπισαν την 4χρονη ζωντανή.

Δίνοντας την πιο ευτυχή κατάληξη στην αναζήτησή της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος