Αποφεύγουν προσωρινά τον ισραηλινό εναέριο χώρο οι αεροπορικές εταιρείες – Δεν έγιναν οι πρωινές πτήσεις από το «Ελ. Βενιζέλος» προς το Τελ Αβίβ

Ακυρώσεις πτήσεων για το Ισραήλ και την ευρύτερη περιοχή έχουν ήδη αποφασιστεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στον απόηχο της ιρανικής επίθεσης με εκατοντάδες drones και πυραύλους στη διάρκεια της νύχτας.

Το Ισραήλ άνοιξε σήμερα τον εναέριο χώρο του στις 07:30 το πρωί (τοπική ώρα), όπως ανακοίνωσε η αρχή αεροδρομίων της χώρας, ωστόσο οι πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ αναμένεται ότι θα επηρεαστούν, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να ελέγξουν τους χρόνους των πτήσεών τους.

Από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έχουν ακυρωθεί οι πρωινές πτήσεις για το Τελ Αβίβ, ενώ δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες επαναδρομολούνται κάποιες πτήσεις για το μεσημέρι, το απόγευμα και το βράδυ.
Οι Ισραηλινοί ταξιδιώτες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το τι συμβαίνει στη χώρα τους και περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση για να επιστρέψουν.

Η εικόνα από τον εναέριο χώρο του Ισραήλ είναι ενδεικτική καθώς φαίνεται να τον παρακάμπτουν όλες οι πτήσεις, πολιτικές και εμπορικές αναπροσαρμόζοντας προσωρινά τις πορείες τους.

Η αεροπορική εταιρία Emirates Airlines ανακοίνωσε την ακύρωση και την τροποποίηση πτήσεων, όπως και η United Airlines, η Qantas Airways που τροποποιεί προσωρινά τις πτήσεις της μεταξύ του Περθ και του Λονδίνου.

Ρεπορτάζ Ηλίας Κούκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος