Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στο Πρώτο: Δεν έχει συμβεί ξανά τέτοια καταστροφή, ούτε καν το 2007 (audio)

Για «πρωτοφανή κατάσταση  στην Αττική», με πάρα πολλά πύρινα μέτωπα στα οποία καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια από όλους, έκανε λόγο ο  αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Θανάσης Αυγερινός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου. «Δεν έχει υπάρξει ξανά τέτοια καταστροφή. Ούτε το 2007 είχε γίνει κάτι ανάλογο. Ελπίζω να καταφέρουμε να μη δούμε χειρότερα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μη θρηνήσουμε ανθρώπινη ζωή», σημείωσε.

Ανέφερε ότι έχουν εκκενωθεί από χθες οικισμοί με ευθύνη αστυνομίας και δήμων, λέγοντας πως «καλύτερα να είσαι προετοιμασμένος να φύγεις, παρά να σε πιάσει η φωτιά στον ύπνο».

«Πιστεύω να τα καταφέρουμε με τις εναέριες δυνάμεις που έχουν ριχτεί στη μάχη», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, σημειώνοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις Αφίδνες, στις παρυφές της Ιπποκρατείου Πολιτείας όπου υπάρχουν και κάποια σπίτια που έχουν καεί, στο Πολυδένδρι, στις παρυφές του Αγίου Στεφάνου όπου  ανήκει το Πευκόφυτο και στο Καπανδρίτι.

«Έχουμε 4 επιτροπές στην Περιφέρεια Αττικής που είναι έτοιμες να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα την καταγραφή των ζημιών σε επιχειρήσεις», πρόσθεσε ο κ. Αυγερινός, διευκρινίζοντας ότι τις ζημιές σε σπίτια θα τις καταγράψουν οι δήμοι.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος