Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής στο Πρώτο: Αρκετά μεγάλο το μέτωπο στην Κερατέα – Υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια (audio)

«Μετά τις φοβερές πυρκαγιές στη Βόρεια Αττική, έχουμε μια μεγάλη φωτιά στην ανατολική Αττική στη Λαυρεωτική. Είναι άσχημη εξέλιξη, καθώς υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια ενώ ήδη έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιος Κωνσταντίνος», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Αθανάσιος Αυγερινός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

«Είναι αρκετά μεγάλο το μέτωπο. Δεν μας βοηθάει ο άνεμος που πνέει με ένταση 5 μποφόρ. Η φωτιά είναι στην κορυφογραμμή», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγερινό, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στον Άγιο Κωνσταντίνο, στην κατάφυτη με πεύκα περιοχή Πλάκα. «Κάηκε και ένα κομμάτι που δυστυχώς ήταν αναγεννημένο, κάτι που σημαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να αναγεννηθεί ξανά από μόνο του», σημείωσε.

«Γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια από όλους να περιοριστεί γρήγορα. Στην περιοχή επιχειρούν πάνω από 10 εναέρια μέσα. «Ελπίζουμε να περιοριστεί γρήγορα, να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα και να μην έχουμε καταστροφές», επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος