Ανησυχητική η επιδημιολογική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη: Σε αναστολή λειτουργίας τμήματα σχολείου λόγω κορονοϊού

Array

Το πρώτο κρούσμα Covid-19 παγκοσμίως, εμφανίστηκε στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019. Έπειτα από 21 μήνες, η πανδημία έχει σκοτώσει πάνω από 4,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους 14.575 άνθρωποι.
Χθες (22/9/2021) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.329 νέα κρούσματα, 333 διασωληνωμένους και 26 νέους θάνατους, λόγω Covid, όταν πριν από έναν ακριβώς χρόνο είχαν ανακοινωθεί μόλις 453 κρούσματα, 79 διασωληνωμένοι και 6 θάνατοι.

Από τους διασωληνωμένους ασθενείς, το 90,99% είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και το 9.01% είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με τον χάρτη του ECDC, στην Ευρώπη έχει εμβολιαστεί το 78,6% του πληθυσμού, όταν στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό βρίσκεται στο 69,5% και στη Θεσσαλονίκη δεν ξεπερνά το 52%.

Η επιδημιολογική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, εφόσον η πόλη εμφανίζει τον υψηλότερο μέσο όρο κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας, με τις κλίνες covid των νοσοκομείων να γεμίζουν μέρα με τη μέρα.

Ανησυχητικός είναι ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίζονται κυρίως στα δημοτικά σχολεία. Βάσει των πρωτοκόλλων, ένα σχολικό τμήμα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 στο 50%+1 μαθητές του. Τα πρώτα τμήματα σχολείου στην πόλη, τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας.

Πρόκειται για το Β2 σε σχολείο της Νεάπολης, στο οποίο εντοπίστηκαν θετικά 11 από τα 20 παιδιά που έχει το τμήμα, και το  Γ2, στο οποίο εντοπίστηκαν 12 κρούσματα από τα 23 παιδιά του τμήματος. Η αναστολή ισχύει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Λόγω της ασταθούς εικόνας που παρουσιάζει η πανδημία στη Βόρεια Ελλάδα, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, βρέθηκε χθες (22/9/21)  στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πραγματοποιήσει συσκέψεις με τους τοπικούς φορείς.

Ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω όσον αφορά στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Θεσσαλονίκη, υγειονομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τόσο για την επιστροφή όσων συναδέλφων τους βρίσκονται σε αναστολή, τόσο και για τη γενικότερη κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΟΛΤΣΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος