Αναπτυξιακό Συνέδριο Κ. Μακεδονίας: “Επιλογή της κυβέρνησης η καθαρή έξοδος” (video)

“Επιλογή της κυβέρνησης είναι η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς αστερίσκους, και η προετοιμασία για την επόμενη μέρα”, δήλωσε από το βήμα του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος τόνισε πως η πρόταση για προληπτική πιστωτική γραμμή έχει το νόημα να μην βγούμε τώρα από τα μνημόνια. Και έθεσε το ερώτημα: «Αν όχι τώρα, πότε η απεξάρτηση από ξένες πατερίτσες;».

Η πρόταση της κυβέρνησης για το νέο μοντέλο ανάπτυξης θα παρουσιαστεί στο Eurogroup του Απριλίου, είπε, και για να είναι μακροχρόνια βιώσιμη και δίκαιη χρειάζεται να αποτρέπει τους κοινωνικούς αποκλεισμούς, να μην διευρύνει αλλά να μειώνει τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες να γίνεται υπόθεση της κοινωνίας σε γενικό και τοπικό επίπεδο.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως «η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία συνεπάγεται μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας αλλά και ευθύνες. Διότι η έξοδος από τα μνημόνια δεν πρέπει να εκληφθεί ως επιστροφή στην κανονικότητα που υπήρχε πριν από τη κρίση, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν τραγωδία».

Μιλώντας στο ίδιο Συνέδριο, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι ενώ στο “εξοικονομώ 1” ικανοποιήθηκαν 15.000 αιτήσεις, από τις 50.000 που υποβλήθηκαν, το νέο πρόγραμμα ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και μέσα σε τρεις μέρες καλύφθηκαν 23.000 νοικοκυριά, αριθμός που στο προηγούμενο σύστημα χρειάστηκε 19 μήνες. “Λόγω μεγάλης ζήτησης αποφασίσαμε να διπλασιάσουμε τους πόρους“, πρόσθεσε. Σχετικά με το πρόγραμμα για τα δημόσια κτίρια, σημείωσε ότι το ύψος του ανέρχεται σε δύο δισεκατομμύρια ευρώ και προβλέπει παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια κτίρια, όπως σχολεία, νοσοκομεία κ.α.

Σχετική είδηση:Αρχίζει το Περιφερειακό Παραγωγικό Συνέδριο – Την Τετάρτη η ομιλία του πρωθυπουργού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος