Αναλυτής για τη στοχευμένη χερσαία επέμβαση στη Γάζα: Τέσταρε τις αντιδράσεις της Χαμάς, περίπλοκη η επίτευξη των στόχων του Ισραήλ

Η Χαμάς δεν θα γνώριζε αν η χθεσινοβραδινή εισβολή ήταν η έναρξη της επίγειας επίθεσης ή όχι, δήλωσε στρατιωτικός αναλυτής που μίλησε στο Sky News. Ο Σον Μπελ εκτίμησε ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη επιδρομή για να δοκιμάσει τις αντιδράσεις της Χαμάς.

Όλα τα συστήματα επικοινωνίας της Χαμάς θα είχαν «ανάψει», παρέχοντας στο Ισραήλ την ευκαιρία να τα αναχαιτίσει, δήλωσε και εξήγησε ότι η εισβολή επέτρεψε επίσης στο Ισραήλ να διαπεράσει με μπουλντόζα τις αντιαρματικές άμυνες, να εντοπίσει ναρκοπέδια και να συγκεντρώσει πληροφορίες για το ποιες θέσεις καταλάμβαναν τα μέλη της Χαμάς,

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλει επίσης «να φαίνεται ότι κάνει κάτι» και δεν θέλει η Χαμάς να καθοδηγεί την ατζέντα ή το χρονοδιάγραμμα των ισραηλινών επιχειρήσεων, είπε ακόμα ο στρατιωτικός αναλυτής.

Αλλά η επίτευξη των στρατιωτικών στόχων του Ισραήλ θα είναι περίπλοκη, εξήγησε ο Μπελ.

«Ο στόχος προφανώς είναι να καταστραφεί η Χαμάς, είναι πολύ δύσκολο να δούμε πώς μπορείς να το κάνεις αυτό στρατιωτικά. Η Χαμάς είναι περισσότερο μια ιδέα παρά ένας πραγματικός στρατός».

Είπε ακόμα ότι θα ήταν δύσκολο να δει κανείς πώς το Ισραήλ θα μπορούσε να μπει στην ίδια την πόλη της Γάζας, αλλά μπορεί να βάλει ένα «δαχτυλίδι από ατσάλι» γύρω της και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει ειδικές δυνάμεις για να πραγματοποιήσει εισβολές για την ανάκτηση ομήρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος