Αμερικανικά αντίποινα κατά των “συμμάχων του Ιράν” στην Υεμένη

Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές κατά τριών σταθμών ραντάρ, σε αντίποινα για τις “αποτυχημένες” πυραυλικές επιθέσεις κατά του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Mason που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Υεμένης.

Τα αμερικανικά πλήγματα κατά των δυνάμεων της Αλ Κάιντα περιορίζονταν σε επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη drone, με παράπλευρες απώλειες εκατοντάδων αμάχων.
Οι αεροπορικές επιδρομές της Τετάρτης θεωρούνται ως η πρώτη άμεση επίθεση της Ουάσιγκτον εναντίον των δυνάμεων της φυλής Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Η εφημερίδα Guardian αναφέρει χαρακτηριστικά ότι από χθες οι ΗΠΑ, “εμπλέκονται άμεσα στον πόλεμο” που μόνον από την “κλιμάκωση” του περασμένου Μαρτίου, έχει αφήσει περισσότερους από 10.000 νεκρούς.

Οι εξελίξεις μετατρέπουν την Υεμένη “σε Συρία της αραβικής χερσονήσου”, αναφέρεται σε άλλο δημοσίευμα, όπου και επισημαίνεται ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Βρετανία βρίσκονται σε “μαραθώνιο πωλήσεων όπλων”, υποστηρίζοντας τη Σαουδική Αραβία, η οποία κατηγορείται για νέα σφαγή αμάχων, καθώς από τις αερπορικές επιδρομές του περασμένου Σαββάτου, σκοτώθηκαν 140 άμαχοι σε κηδεία.

Τηρώντας αποστάσεις από το γεγονός ανακοίνωσε ότι η υποστήριξη της Ουάσιγκτον στο Ριάντ δεν είναι “λευκή επιταγή”.

Ωστόσο, οι πυραυλικές επιθέσεις από τα εδάφη των Χούθι κατά του αμερικανικού αντιτορπιλικού φαίνεται ότι άλλαξαν τα δεδομένα.

ΠΗΓΗ:Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος