Αλεξιάδης στη Βουλή: Απροσδόκητο δώρο για το Δημόσιο το τίμημα της δημοπρασίας

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης θέλησε να σχολιάσει το συνολικό τίμημα που θα εισπράξει το Δημόσιο για τις 4 τηλεοπτικές άδειες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κανένας δεν περίμενε το δώρο των 240 εκατ. ευρώ που προέκυψε από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες Οι εξελίξεις αυτές με την απροσδόκητη αύξηση εσόδων, δίνει δυνατότητα για καλύτερο σχεδιασμό και καλύτερη διαχείριση»

Ο προεδρεύων Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, πάντως θέλησε να «προσγειώσει» τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη από τις διθυραμβικές δηλώσεις λέγοντας του πως «εσείς, ως εφοριακός θα ξέρετε εσείς καλύτερα από όλους μας ότι πρώτα τα χρήματα θα πρέπει να μπουν στο ταμείο και μετά να πανηγυρίζεις….»

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος με αιχμές κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη λέγοντας πως «θα ήθελα να διορθώσω τα μαθηματικά του κ. Πρετεντέρη και να πω ότι 14 διαδοχικές κυβερνήσεις πέρασαν και δεν μπόρεσαν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα με τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτό έγινε από αυτή την κυβέρνηση. Το θέμα αυτό εκφεύγει των Μέσων Ενημέρωσης και είναι θέμα Δημοκρατίας”.

Ο προεδρεύων Αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης σχολίασε λέγοντας “δεν πιστεύω να πιστεύεται στις 3.30 τα που ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός απαλείφθηκαν τα φαινόμενα της διαπλοκής” και ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε “ξέρω ότι και εσείς είστε ένας από αυτούς που θέλουν να αντιμετωπιστεί αυτή η διασύνδεση της διαπλοκής. Όπως και πολλοί από το κόμμα σας και θα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Απλώς θεωρώ ότι αυτό ήταν ένα πρώτο βήμα για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα που είναι βαθιά ριζωμένα”.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Σχετικές είδήσεις:Σε ΣΚΑΙ, Καλογρίτσα, ΑΝΤ1 και Μαρινάκη οι τηλεοπτικές άδειες – Πρώτες δηλώσεις (upd+video)
Ποσό ρεκόρ 246 εκ. ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες (video)
Ν. Παππάς: Για όλους ισχύουν κανόνες και θα εφαρμόζονται (video)
STAR: Ανησυχούν για το μέλλον τους οι εργαζόμενοι (video)
Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ: Τελικά στο χώρο των media κυκλοφορεί πολύ χρήμα (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος