Αγανάκτηση των επιστημόνων για τους αρνητές εμβολίων και θεραπειών

Πολλά τα κρούσματα χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και Rapid-test, σε διάφορες περιοχές της χώρας, εντείνουν την ανησυχία των επιστημόνων για διασπορά του ιού και αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας.

Ανησυχία και αγανάκτηση προκαλεί στον επιστημονικό κόσμο η γνωστοποίηση περιστατικών χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού σε σημαντικό αριθμό ατόμων, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.

«Ο ασθενής δύναται να αρνηθεί μια ιατρική πράξη εφ’ όσον τελεί εν πλήρη διανοία. Όμως δεν έχει δικαίωμα να επικαλείται τον σαμάνο, τον φίλο ή συγγενή του, να υβρίζει τους γιατρούς και να ζητά νοσηλεία κατά δική του παραγγελία», τονίζει ο Αθανάσιος Eξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλογου.

«Ο δρ. Google δεν εφημερεύει, δεν τελεί ιατρικές πράξεις και δεν θεραπεύει», σημειώνει με σκωπτική διάθεση ο κ. Eξαδάκτυλος, επισημαίνοντας το πόσο επικίνδυνη είναι η «σποραδική βλακεία που εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους». Το διαδίκτυο έγινε ο φορέας της μεταφερόμενης άγνοιας και της εύκολης ενημέρωσης, από κάθε έναν που γράφει ότι θέλει.

«Δεν μπορούμε να αφήνουμε παιδιά να πεθαίνουν επειδή οι γονείς λαμβάνουν πληροφορίες από οπουδήποτε. Πίσω από δικαιολογίες των εργαζομένων στα νοσοκομεία είναι μια ομάδα ανθρώπων που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, την οποία όμως βιώνουν οι ίδιοι μέσα στα νοσοκομεία».

Η δική μου συμβουλή προς τους συναδέλφους είναι να εμβολιαστούν σήμερα- αύριο.

Όσον αφορά την τρίτη δόση η εθνική επιτροπή εμβολιασμού πρέπει να είναι πιο αποφασιστική και να κινηθούμε ταχύτερα, καταλήγει ο κ. Eξαδάκτυλος.

Σημειώνεται ότι ήδη ενισχύεται το σύστημα υγείας με νέες προσλήψεις διαφόρων ειδικότητων ιατρικού, αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού, για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων COVID. Η προκήρυξη αφορά 400 νέες θέσεις ιατρικού  προσωπικού, εκ των οποίων οι μισές είναι για ΜΕΘ και 10 εκ των οποίων θα γίνουν στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος