Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης στις ασιατικές αγορές. Οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας, σχετικά με την ομαλοποίηση της ροής του πετρελαίου προς τις διεθνείς αγορές.
Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης, τύπου Brent για τις παραδόσεις Νοεμβρίου, αυξήθηκαν κατά 33 σεντς στα 47,59 δολάρια το βαρέλι, μετά τη χθεσινή μείωσή τους κατά 37 σεντς.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου για τις παραδόσεις Οκτωβρίου, αυξήθηκαν κατά 31 σεντς στα 45,14 δολάρια το βαρέλι, μετά την αύξησή τους κατά 39 σεντς στη χθεσινή συνεδρίαση.
Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν προχθές υψηλό εβδομάδας, μετά τη συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας για τη συνεργασία τους στη σταθεροποίηση της διεθνούς αγοράς πετρελαίου.
Ωστόσο, στη συνέχεια, μειώθηκαν κυρίως εξαιτίας του κλίματος αβεβαιότητας που ακολούθησε την ανακοίνωση.
Οι χώρες-μέλη και μη μέλη του ΟΠΕΚ, που παράγουν πετρέλαιο αναμένεται να έχουν έναν κύκλο ανεπίσημων συνομιλιών στην Αλγερία στις 26-28 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, είναι αρκετοί αυτοί στην αγορά του πετρελαίου, που εκφράζουν αμφιβολίες για την επίτευξη τελικής συμφωνίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος