Α. Βείζης (ΜΚΟ “INTERSOS”) στο Πρώτο: Έχουμε δύο κινητές ιατρικές ομάδες στη Συρία – Προσπαθούμε να συντονίσουμε τις δράσεις μας με άλλες οργανώσεις (audio)

«Βρισκόμαστε ήδη στη Συρία. Το γεγονός αυτό έδωσε τη δυνατότητα στις δικές μας ομάδες να μετακινηθούν πολύ γρήγορα, μετά το σεισμό» ανέφερε ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ INTERSOS Greece, Απόστολος Βεΐζης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Zoigr» με την Χριστίνα Βίδου.

«Έχουμε δύο μεγάλες κινητές ιατρικές ομάδες. Η μία είναι στην περιοχή Χάμα και άλλη στην περιοχή Ιντλίμπ, που είναι προς τα βόρεια της χώρας. Μπορώ να σας πω ότι στο κομμάτι της Συρίας έχουμε φτάσει πάνω από 1.600 άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι κάτω από τα ερείπια και αυτό έχει να κάνει με μια μακροχρόνια κατάσταση στη Συρία» είπε ο κ. Βεΐζης.

Ο  διευθυντής της INTERSOS επισήμανε ότι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι η Συρία έχει μοιραστεί στα δύο, καθώς υπάρχει μια περιοχή η οποία ελέγχεται από την κυβέρνηση Άσαντ και άλλη μια περιοχή η οποία ελέγχεται από την αντιπολίτευση, οπότε στην πραγματικότητα μιλάμε για δύο εικόνες στην ίδια χώρα. «Η βοήθεια η οποία θα πρέπει να σταλθεί από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών και της παγκόσμιας κοινότητας, θα πρέπει να έχει υπόψη ότι μιλάμε για ανθρώπους που ζουν στη Συρία και να μην μιλήσουμε για ανθρώπους οι οποίοι ζουν σε δύο διαφορετικές περιοχές. Θα πρέπει αυτή τη στιγμή να βρεθεί ένας διάλογος για να υπάρχει η δυνατότητα να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τα νοσοκομεία στη βόρεια Συρία είναι υπερπλήρη από τους ανθρώπους που είναι τραυματίες. Άρα η προσπάθεια από τις κινητές μονάδες είναι να μειωθεί αυτή η πίεση, κάνοντας τα εξωτερικά ιατρεία και παρέχοντας την πρωτοβάθμια φροντίδα για τη συνέχιση της θεραπείας. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν προβλήματα υγείας, άνθρωποι οι οποίοι πρέπει να περιποιηθούν τα τραύματά τους, οπότε στην πραγματικότητα οι κινητές μονάδες αυτές έρχονται πιο κοντά στους ανθρώπους, οι οποίοι δεν χρειάζονται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο. Για να υπάρχει λιγότερη πίεση και να πηγαίνουν προς τα νοσοκομεία  τα πιο σοβαρά περιστατικά», εξήγησε ο γενικός διευθυντής της INTERSOS.

Ο επικεφαλής της ΜΚΟ επισήμανε ότι όταν υπάρχουν επείγουσες καταστάσεις όπως είναι ο σεισμός, πρέπει να υποστηριχθούν οικονομικά οι ομάδες που είναι εκεί και να δώσουν τη δυνατότητα της συνέχισης της δράσης. «Προσπαθούμε να συντονίσουμε τις δράσεις μας και με τις άλλες οργανώσεις που βρίσκονται στην περιοχή για να μπορέσουμε με κάποιο τρόπο να μειώσουμε την πίεση και να παρέχουμε βοήθεια στους ανθρώπους», συμπλήρωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος