Ά. Συρίγος στο ΕΡΤnews Radio 105,8: Δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα με την Τουρκία – Δεν είναι κάτι που με ανησυχεί

Τον απολογισμό της επικαιρότητας σε δύο κορυφαίας θέματα που σχετίζονται με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και με τον πόλεμο στην Ουκρανία κλήθηκε να δώσει στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» με τους Βασίλη Αδαμόπουλο και Μαρία Γεωργίου, ο Άγγελος Συρίγος, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής ΝΔ.

Για τα ελληνοτουρκικά

Ο κ. Συρίγος είπε αρχικά, “Από την ώρα που έχεις ένα πρόβλημα το οποίο δεν λύνεται, είναι θέμα χρόνου πότε θα ξαναγυρίσει μια προηγούμενη κατάσταση. Δηλαδή, τα προβλήματα που έχουμε με την Τουρκία δεν έχουν λυθεί και κατά τη γνώμη μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να λυθούν, ίσως και αδύνατο (…). Οπότε από την ώρα που εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τους Τούρκους ότι υπάρχουν περισσότερες από μία διαφορές διότι οι άλλες είναι πραγματικά κατασκευασμένες, υπάρχει ένα αντικειμενικό πρόβλημα για να επιλυθούν οι διαφορές (…). Στο δια ταύτα ξαναγυρίζουμε σε μια περίοδο ελεγχόμενης εντάσεως (…). Δεν με ανησυχεί τόσο πολύ για τον εξής λόγο: Η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει μπει για τα καλά στο βάλτο της Συρίας (…). Οπότε η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει ως μεγάλο πρόβλημά της τη Συρία και κατ’ επέκταση το Ισραήλ”.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Για το ζήτημα αυτό σημείωσε “(…) Η Ρωσία περνάει το μήνυμα ότι δεν πολύ νοιάζεται για να τελειώσει ο πόλεμος. Εγώ σου λέει θα συνεχίσω και μάλιστα βγαίνει και λέει ότι προσπάθησε ο Ζελένσκι να σκοτώσει τον Πούτιν. Δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή όχι. Σε οποιαδήποτε περίπτωση θα θυμόμαστε αυτό που έλεγε ο Μπίσμαρκ: Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται πριν από το γάμο, μετά από το κυνήγι και το ψάρεμα και κατά τη διάρκεια του πολέμου“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος