Α. Παπανικολάου (αντιπτέραρχος ε.α.) στο Πρώτο για F35: Διαφορετικά μιλάει μια χώρα με στρατιωτική ισχύ- Αναγκασμένη η Ελλάδα να προχωρά σε εξοπλιστικά (audio)

«Οποιοδήποτε οπλικό σύστημα προστίθεται στο ελληνικό οπλοστάσιο είναι καλό γιατί δίνει μια μεγαλύτερη σιγουριά απέναντι στην Τουρκία, η οποία συμπεριφέρεται με τον τρόπο που συμπεριφέρεται τα τελευταία χρόνια» επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο αντιπτέραρχος ε.α. Αθανάσιος Παπανικολάου, για το αίτημα της Ελλάδας στις ΗΠΑ για τα F35.

«Θα πρέπει βέβαια η κάθε κυβέρνηση να λαμβάνει υπόψη την εκάστοτε οικονομική κατάσταση, αλλά να ξέρουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ότι η χώρα μας είναι σε μια δύσκολη θέση και θα πρέπει να βάλουμε όλοι το χέρι μας βαθιά στην τσέπη, δυστυχώς είναι από το υστέρημα του ελληνικού λαού και θα πρέπει να το κάνουμε» συμπλήρωσε.

Καταθέτοντας την δική του προσωπική εμπειρία ο κ. Παπανικολάου, ανέφερε «επειδή έτυχε να διαχειριστώ τέτοια θέματα σαν αεοροπορικός ακόλουθος στην Ουάσινγκτον, με μεγάλη μου λύπη υπέγραφα επιταγές της τάξεως των 250-260 εκατ. δολαρίων, που πληρώναμε το προηγούμενο πρόγραμμα των F16 το έτος 2004». «Αντιλαμβάνεστε την λύπη μου και πόσο συντετριμμένος ήμουν όταν έβλεπα τα ποσά τα οποία έφευγαν από τις τσέπες του ελληνικού λαού και πήγαιναν εκεί. Αυτή ήταν πάντα η κατάσταση και αυτή είναι και τώρα. Οι «μεγάλοι» είναι που ρυθμίζουν τα πράγματα, αυτοί μας φέρνουν αντιμέτωπους μεταξύ των λαών και αναγκαζόμαστε να κάνουμε αυτά τα εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία είναι από το υστέρημα του ελληνικού λαού και αφήνοντας ελλείψεις σε άλλους τομείς που τους έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα» συνέχισε.

Σε 9-10 δις ανέρχεται το κόστος των Ραφάλ, των Belharra, η αναβάθμιση των F16 και η αγορά των F35, σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου. «Δυστυχώς η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να προχωρά σε αυτά τα εξοπλιστικά προγράμματα γιατί έχουμε την ατυχία να έχουμε γείτονα μια χώρα όπως η Τουρκία, η οποία δεν προκαλεί προβλήματα στην Ελλάδα μόνο, βλέπουμε τι κινήσεις κάνει στο Ιράκ, στην Συρία, στην Αρμενία, στην Λιβύη. Άρα δεν μπορούμε εμείς να μείνουμε ως χώρα άπραγη και να περιμένουμε την μοίρα μας η οποία είναι δεδομένο ποια θα είναι αν δεν είμαστε εξοπλισμένοι. Διαφορετικά μιλάει μια χώρα με στρατιωτική ισχύ και διαφορετικά μια χώρα αδύναμη, το έχει αποδείξει η ιστορία αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την αναβάθμιση των τουρκικών F16, ο αντιπτέραρχος ε.α. υποστήριξε ότι με την παρούσα σύνθεση του Κογκρέσου και με πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας τον κ. Μενέντεζ, ο οποίος έχει δεσμευτεί κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει ή επί των ημερών του να περάσει κάτι που αφορά την Τουρκία, δεν φαίνεται πιθανό να προχωρήσει το αίτημα της Τουρκίας, Ωστόσο  συμπλήρωσε, μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα αν με τις επικείμενες ενδιάμεσες εκλογές στην Αμερική αλλάξει η τωρινή σύνθεση και οι Ρεπουμπλικάνοι πάρουν την πλειοψηφία, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε την πρόθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το γεγονός ότι φαίνεται να συναινεί και ο Πρόεδρος Μπάιντεν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος