Αθ. Εξαδάκτυλος στο Πρώτο: Να θεσπιστεί ακαταδίωκτο στα νοσοκομεία για τους ιδιώτες γιατρούς – Δεν βοηθά η προαναγγελία επίταξης (audio)

Να θεσπιστεί στο ακαταδίωκτο για ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να συνδράμουν στη μάχη κατά του κορονοϊού που δίνεται καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία, ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην «Ραδιοεφημερίδα» με την Ντένια Σαρακίνη, με φόντο την ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ και το τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας για επίταξη εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση.

«Η προαναγγελία επίταξης δεν βοηθά, διότι λειτουργεί εκβιαστικά», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος λίγες ώρες πριν την τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα με τη συμμετοχή των Διοικητών της Περιφερειών Υγείας. Έθεσε το ζήτημα της αστικής ευθύνης και της δίωξης συνολικά. «Το μείζον πρόβλημα είναι αυτό που αντιμετωπίζουν και όσοι εργάζονται στα κρατικά  νοσοκομεία, ότι δηλαδή δεν υπάρχει προστασία από κακόβουλες ενέργειες, κάτι που έχουμε ζητήσει κατ΄ επανάληψη από τον Μάρτιο του 2020. Δεν είναι δυνατόν να είναι εκτεθειμένοι στην κακόβουλη ενέργεια του καθενός, οι άνθρωποι που ξενυχτάνε και διασωληνώνουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορεί να είναι εκτεθειμένοι οι άνθρωποι που εξαντλούνται στα πόδια τους. Δεν γίνεται. Να εξασφαλιστούν τουλάχιστον από τις κακόβουλες ενέργειες όσοι πάνε. Όπως ψήφισε το ακαταδίωκτο η Βουλή για τους ανθρώπους που παίρνουν αποφάσεις, να ψηφιστεί το ακαταδίωκτο και για τους ανθρώπους που εφημερεύουν», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι γιατροί δεν θέλουν να καλύψουν παράνομες πράξεις και μάλιστα, όπως είπε, «θα δικαιωθούν όλοι σε αυτές τις πολεμικές συνθήκες, αλλά μέχρι να δικαιωθούν θα ταλαιπωρηθούν και θα καταξοδευτούν». Εκτίμησε, δε, ότι εάν εξασφαλιστεί αυτό, θα διευκολυνθούν πάρα πολύ οι ιδιώτες γιατροί να ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επεσήμανε ότι στα νοσοκομεία, πέρα από τις συνταξιοδοτήσεις, υπάρχουν και πολλές παραιτήσεις γιατρών, ενώ «οι προκηρύξεις που γίνονται δεν προσελκύουν αριθμούς ανάλογους με αυτούς που ζητούν. Σε πολλές περιπτώσεις προκηρύσσονται θέσεις και δεν υπάρχουν καθόλου ενδιαφερόμενοι ή είναι πολύ λιγότεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα νοσοκομεία σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία πιέζονται πάρα πολύ, καθώς πέρα από την κούραση των 20 μηνών που είναι προστιθέμενη, «τώρα υπάρχει και μια κόπωση που προέχεται από το άδικο του πράγματος. Διότι στα νοσοκομεία μας και στις εντατικές κατά κανόνα νοσηλεύονται άνθρωποι οι οποίοι αν είχαν εμβολιαστεί δεν θα βρίσκονταν εκεί πέρα. Και αυτό επηρεάζει τη διάθεση των ανθρώπων που εργάζονται εκεί». «Οι μεγάλοι αριθμοί των κρουσμάτων καθημερινά δείχνουν ότι όλοι θα συναντηθούμε με τον ιό. Η συνάντηση αυτή θα έχει διαφορετικές επιπτώσεις για τους εμβολιασμένους οι οποίοι νοσούν λιγότερο ελαφρύτερα και μεταδίδουν λιγότερο σε σχέση με τους ανεμβολίαστους. Να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι», πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος..

Για τους γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα, είπε ότι «δεν βρίσκονται σε διακοπές, νοσηλεύουν και φροντίζουν τους χιλιάδες ασθενείς που είναι εκτός νοσοκομείων και με τον τρόπο αυτό ελαφραίνουν το φόρτο εργασίας των νοσοκομείων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος