4ο προσυνέδριο ΝΔ: Ρουσόπουλος και Σμυρλής για την κυβερνητική στρατηγική και τις πολιτικές προτεραιότητες

Στο 4ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, χαιρετισμό απηύθυναν, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, Θεόδωρος Ρουσόπουλος και ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Σμυρλής, αναδεικνύοντας την κυβερνητική στρατηγική, τις πολιτικές προτεραιότητες και το πολιτικό διακύβευμα της επόμενης περιόδου, με φόντο την πορεία προς το 16ο τακτικό συνέδριο.

Ο κ. Ρουσόπουλος, εστίασε στη σημασία των έργων υποδομής και της αναπτυξιακής πολιτικής, υπογραμμίζοντας ότι «μια κυβέρνηση κρίνεται από τα αποτελέσματά της» και όχι από την ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε τις κυβερνητικές επιλογές σε μεγάλα έργα και παρεμβάσεις, από τις υποδομές μέχρι τον τουρισμό και την πρόσβαση σε πολιτιστικά μνημεία.

«Το τελευταίο διάστημα, οι επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνησή μας εντείνονται. Και είναι σαφές γιατί. Μια αντιπολίτευση καθηλωμένη σε χαμηλά ποσοστά, επιλέγει να επενδύσει στην ένταση, ελπίζοντας ότι αυτή θα της αποφέρει πολιτικό όφελος. Όμως, σε ταραγμένους καιρούς, αυτό που μετρά δεν είναι η ένταση. Είναι η ευθύνη. Είναι το ποιος μπορεί να διασφαλίσει την ευημερία των πολιτών και ποιος μπορεί να δώσει προοπτική στη χώρα».

Ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρθηκε στην διαρκή ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού και τον ρόλο της νησιωτικής πολιτικής ως αναπτυξιακού πυλώνα, ενώ αναγνώρισε και λάθη στη διακυβέρνηση, σημειώνοντας ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στο επικείμενο συνέδριο.

 «Δεν τα κάναμε όλα τέλεια. Δεν αγνοούμε τα λάθη μας, ούτε εθελοτυφλούμε μπροστά σε αυτά. Τα λάθη, μαζί με τα έργα που υλοποιήσαμε στον δρόμο που διανύσαμε τα τελευταία επτά χρόνια, θα αποτελέσουν αντικείμενο ουσιαστικού διαλόγου στο συνέδριό μας τον Μάιο».

Παράλληλα, ο κ. Ρουσόπουλος, στο χαιρετισμό του έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Γιώργο Μυλωνάκη, για τον οποίο εξέφρασε ευχές για ταχεία ανάρρωση, χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικό ήθους».

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Σμυρλής, έδωσε έμφαση στη συνοχή της παράταξης και στη σύνδεσή της με την κοινωνία, τονίζοντας ότι η ΝΔ έχει οικοδομήσει «σχέση εμπιστοσύνης» με τους πολίτες μέσα από δεκαετίες πολιτικής παρουσίας.

«Η παράταξή μας, στα πενήντα ένα χρόνια ζωής, ιστορίας και σημαντικής προσφοράς, έχει καλλιεργήσει μια ουσιαστική σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την όμορφη διαδρομή έχουν τα στελέχη μας, όλες και όλοι εσείς, που δίνετε καθημερινά τον αγώνα σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά. Που είστε πάντα στην πρώτη γραμμή μέσα στην κοινωνία. Πολλά χρόνια τώρα κερδίζετε συνεχώς εκλογικές μάχες και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνετε ξανά και ξανά το ίδιο, πάντα με γνώμονα τις αξίες και τις αρχές της ιστορικής παράταξής μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σμυρλής.

Ο ίδιος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Κρήτη ως παράδειγμα περιφερειακής ανάπτυξης, ενώ στάθηκε στα έργα που έχουν υλοποιηθεί από το 2019 υπό την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και στον σχεδιασμό για την Ελλάδα του 2030. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα κοινωνικής πολιτικής, υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί «να μη μείνει κανείς πίσω», ενώ συνέδεσε την κυβερνητική πορεία με τον στόχο για μια νέα αυτοδύναμη θητεία.

«Για να συνεχίσουμε να έχουμε πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα, ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον, δηλαδή για να προοδεύουν και να ευημερούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Και είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα το πετύχουμε ξανά με τον πρόεδρο της παράταξής μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και με μια τρίτη αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» κατέληξε ο γενικός διευθυντής της ΝΔ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος