4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος: Αύξηση της κατάθλιψης κατά 40% σε ασθενείς με βαριά νόσο covid-19

Array

Με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, πραγματοποιήθηκε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος, καθώς τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ το σύνολο των συνέδρων ήταν εμβολιασμένοι.
Στο επίκεντρο των επιστημονικών προσεγγίσεων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και οι επιπτώσεις στον πνεύμονα των ασθενών που νόσησαν με covid-19.

Η αποκλικάμωση των περιστατικών κορονοϊού είναι πλέον ορατή το χρονικό διάστημα που διανύουμε, όπως διαφαίνεται και από τη κατάσταση στις ΜΕΘ, όπως τόνισε ο Καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολογίας ΑΠΘ, Συμεών  Μεταλλίδης.
Την αναγκαιότητα των προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του πνεύμονα επισήμαναν επίσης οι ειδικοί, θεωρώντας την αξονική χαμηλής ακτινοβολίας απαραίτητη εξέταση.

Η διακοπή του καπνίσματος που ευθύνεται για τις χρόνιες αποφρακτικές πνευμονοπάθειες είναι επιβεβλημένη, ενώ αναμένονται νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα, μέσα στην επόμενη πενταετία.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν και ευρήματα μελέτης για την ψυχική υγεία των ασθενών με βαριά νόσο covid-19. Καταγράφεται αύξηση της κατάθλιψης κατά 40%, κυρίως σε γυναίκες, με μέσο ορό ηλικίας τα 63 έτη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΛΤΕΚΗ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος