Μειώνεται στις 100.000 ευρώ το κεφάλαιο ένταξης επιχειρήσεων στον αναπτυξιακό (video)

Για την ενεργοποίηση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 50% των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Στον αντίποδα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητοτσάκης, επιμένει ότι το μείγμα μέτρων που επέλεξε η κυβέρνηση είναι «βαθιά υφεσιακό». Ιδιαίτερη έμφαση δίνει το οικονομικό επιτελείο στο νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της Αρχής,από τις συναρμόδιες επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Με βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής από τον Γιώργο Σταθάκη, μειώνεται στο ελάχιστο το απαιτούμενο κεφάλαιο για ένταξη επιχειρήσεων στον αναπτυξιακό νόμο.

Σε μια σειρά από νομοθετικές προσθήκες και διορθώσεις στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης

Με βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής ενισχύονται ακόμη περισσότερο συνεταιριστικές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μέσω του νέου αναπτυξιακού. Μειώνεται και άλλο το ελάχιστο κεφάλαιο της επιχείρησης που είναι οι 100.000 ευρώ για να ενταχθεί στο νόμο.

Ακόμη, μια επιχείρηση για να μπορεί να υποβάλλει αίτηση ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο θα πρέπει κατ΄ελάχιστον σ’ ένα από τα επτά συναπτά έτη λειτουργίας της να είχε κερδοφορία.

Την ίδια ώρα με τις μηχανές στο φουλ τρέχει τώρα η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση όλων των επενδυτικών σχεδίων που συγχρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ. Στόχος να απελευθερωθούν 8,6 δις ευρώ.

Σχετική είδηση: Μειώνεται το ελάχιστο κεφάλαιο για ένταξη στον επενδυτικό νόμο

Ρεπορτάζ: Αντζυ Μανουσέλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος