Ζάκυνθος-ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ: Πολύ αργά θυμηθήκατε τις πλημμύρες και τα σκουπίδια

Στην οφειλόμενη, όπως χαρακτηρίζεται, απάντηση στην ΝΔ, από το γραφείο τύπου του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι μετά από ένα μήνα με τα σκουπίδια στους δρόμους και την δημόσια υγεία σε κίνδυνο και μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί, η ΝΔ θυμήθηκε την προσφυγή στο ΣτΕ το 2013 για την χωροθέτηση στον «Λίβα» (σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων).

«Μήπως ξεχνάει ότι και δικά της στελέχη προσυπέγραψαν τότε την προσφυγή άλλα και τις μέχρι πρόσφατα τοποθετήσεις του δημάρχου κ. Κολοκοτσά», ερωτά με ρητορικό τρόπο την τοπική οργάνωση της ΝΔ, η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζάκυνθο.

Όσον αφορά την δύσκολη κατάσταση που αντιμετώπισε η Ζάκυνθος με τις πλημμύρες του περασμένου Σαββατοκύριακου και τις συνέπειες τους, σύμφωνα με την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στη ΝΔ ότι τις δύσκολες εκείνες στιγμές υπήρξε εξαιρετική κινητοποίηση των μηχανισμών της πολιτικής προστασίας».

Επίσης, όπως αναφέρει, η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, «σίγουρα πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα για την θωράκιση του νομού από τις πλημμύρες. Κρίσιμο ζήτημα πέρα από τον συστηματικό καθαρισμό και την συντήρηση φρεατίων, τάφρων και χειμάρρων, αποτελεί ο σχεδιασμός, η χρηματοδότηση και η υλοποίηση ενός μεγάλου έργου συνολικής διευθέτησης των χειμάρρων απορροής στις περιοχές που λειτουργούν σαν τελική λεκάνη υποδοχής των υδάτινων όγκων».

Τέλος, τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτά με ρητορικό τρόπο και πάλι, «μήπως εκτός από τις φυσικές καταστροφές, υπάρχει και κάτι επίσης, προβληματικό για την χώρα μας, δηλ. η ΝΔ του κ.Μητσοτάκη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος