Ζάκυνθος: Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγαλύτερη πυρκαγιά του καλοκαιριού

Μεγάλη πυρκαγιά μεταξύ των περιοχών Κοιλιωμένου και Λαγκαδακίων στην ορεινή και ημιορεινή Ζάκυνθο, σε δύσβατη περιοχή και δασική έκταση, είναι σε εξέλιξη από τις 16:30 χθες το απόγευμα, χωρίς, ευτυχώς, να απειλούνται άμεσα κατοικημένες περιοχές. Άλλωστε, αυτό ήταν και το πρώτο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων, δηλ., να μην λάβει-εν μέσω της νύχτας-ανεξέλεγκτες διαστάσεις το πύρινο «μέτωπο», ώστε να μην κινδυνεύσουν τα κοντινά χωριά.

Πρόκειται για εμπρησμό που προκάλεσε τη μεγαλύτερη πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού στη Ζάκυνθο, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, έχει κάψει, μέχρι τώρα, πάνω από 500 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ για την κατάσβεσή της, επιχειρούσαν χθες, λίγο πριν βραδιάσει 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη (3 Καναντέρ και ένα Πετζετέλ) και παράλληλα, έχουν κινητοποιηθεί πάνω από 10 πυροσβεστικά οχήματα με περίπου 30 άνδρες, καθώς και 7 υδροφόρες του δήμου και κυρίως ιδιωτών.
Να σημειωθεί ότι με το πρώτο φως της ημέρας, σήμερα και σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, Στέλιου Γεωργούση, άρχισαν και πάλι τις ρίψεις νερού 2 Καναντέρ, τα οποία αποχώρησαν και συνεχίζουν ένα Πετζετέλ καθώς και ένα ελικόπτερο Έρικσον, ενώ ήρθε και ένα πεζοπόρο τμήμα με 11 άτομα από την Πάτρα, δεδομένου, ότι, θα χρειαστούν αρκετές ώρες ακόμα για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά.
Τέλος, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που ισχυρίζονται ότι πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς, άκουσαν μία έκρηξη και μετά είδαν μία φλόγα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος