Ζάκυνθος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη λόγω του δικτύου ύδρευσης

Δεκτό έγινε το αίτημα του Δημάρχου Ζακύνθου, Γ. Στασινόπουλου να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη του νησιού, από την Πολιτική Προστασία.

Αιτία η εισροή πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης, που είχε ως αποτέλεσμα τη μόλυνση σχεδόν 3.000 ντεποζίτων σε σπίτια και επιχειρήσεις. Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε η εισροή, την περασμένη Πέμπτη, ο Δήμος Ζακύνθου και το προεδρείο της ΔΕΥΑΖ, διέκοψαν την παροχή στο δίκτυο, ειδοποίησαν τους κατοίκους και ξεκίνησαν να υδροδοτούν τους πολίτες με υδροφόρες, τόσο του Δήμου όσο και ιδιωτικές, με την πολύτιμη συνδρομή και εθελοντών. Η ζημιά συνέβη όταν κατά τη διάρκεια γεμίσματος δεξαμενής πετρελαίου θέρμανσης σε κατοικία κοντά στο ανοικτό θέατρο στην οδό Φιλικών, η μάνικα έπεσε από την δεξαμενή, με αποτέλεσμα το πετρέλαιο να χύνεται για πολλή ώρα στον δρόμο, από εκεί στο δίκτυο ομβρύων και εισέρρευσε στο δίκτυο νερού μέσα από ραγισμένο σωλήνα του δικτύου.

Σε δελτίο τύπου του Δήμου αναφέρεται: “Την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Κοινότητας Ζακύνθου για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της επικίνδυνης ρύπανσης του δικτύου ύδρευσης στην ανωτέρω περιοχή υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου μετά από αίτημα που υπέβαλλε ο Δήμαρχος Ζακύνθου Γεώργιος Στασινόπουλος. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για ένα μήνα και συγκεκριμένα μέχρι και 12 Φεβρουαρίου 2024, οπότε θα γίνει δίχως νεότερο έγγραφο, άρση της ανωτέρω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Κοινότητας Ζακύνθου. “Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα της ρύπανσης του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Ζακύνθου κινήσαμε κάθε απαιτούμενη διαδικασία διαχείρισης του προβλήματος και προστασίας των πολιτών. Ευχαριστώ τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου για την αμεσότητα και υπευθυνότητα που αντιμετώπισε το αίτημα που υποβλήθηκε από την δημοτική αρχή. Με αυτή του την απόφαση μας δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο προς την κατεύθυνση όχι απλά και μόνο της αποκατάστασης του συγκεκριμένου προβλήματος αλλά και συνολικά κάθε παθογένειας που όλα τα προηγούμενα χρόνια ουδείς μπήκε σε διαδικασία να ασχοληθεί. Κάτι που συνέβη και με τα υποστηρικτικά μέσα (μηχανήματα έργου κλπ) τα οποία είχαν εγκαταλειφτεί στην τύχη τους. Συνεχίζουμε κάθε προσπάθεια με κάθε τρόπο και μέσο με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλότητα της καθημερινότητάς τους. Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ”, δηλώνει ο Δήμαρχος Ζακύνθου. Ο Δήμαρχος Ζακύνθου και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Διονύσιος Τουρκάκης βρίσκονται στην Αθήνα όπου έχουν συνεχείς συναντήσεις στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να δουν τις περαιτέρω κινήσεις που μπορούν να γίνουν.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος