Ζάκυνθος: Εντατικοί έλεγχοι στο δίκτυο ύδρευσης – Χωρίς νερό η πόλη

Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε η εισροή πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Ζακύνθου, την Πέμπτη, η Δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΖ, αφού διέκοψαν την παροχή και ειδοποίησαν τους κατοίκους, ξεκίνησαν ελέγχους στο δίκτυο, σε ντεπόζιτα κατοικιών, σχολείων και οργανισμών, οι οποίοι συνεχίζονται και σήμερα.

Ζάκυνθος: Εντατικοί έλεγχοι στο δίκτυο ύδρευσης – Χωρίς νερό η πόλη

Οι κάτοικοι της πόλης, προμηθεύονται νερό από υδροφόρες του Δήμου αλλά και ιδιωτών, καθώς δεν προβλέπεται το δίκτυο να τεθεί σε λειτουργία πριν από το τέλος της εβδομάδας.

Ζάκυνθος: Εντατικοί έλεγχοι στο δίκτυο ύδρευσης – Χωρίς νερό η πόλη

Η ζημιά συνέβη όταν κατά την διάρκεια γεμίσματος δεξαμενής πετρελαίου θέρμανσης σε κατοικία κοντά στο ανοικτό θέατρο στην οδό Φιλικών, η μάνικα έπεσε από την δεξαμενή, με αποτέλεσμα το πετρέλαιο να χύνεται για πολλή ώρα στον δρόμο, από εκεί στο δίκτυο ομβρύων και εισέρρευσε στο δίκτυο νερού μέσα από ραγισμένο σωλήνα του δικτύου.

Σχετικά με το συμβάν το προεδρείο της ΔΕΥΑ Ζακύνθου, εξέδωσε δελτίο τύπου που αναφέρει: “Σε συνέχεια των από 11-1-2024 και 12-1-2024 δελτίων τύπου ενημερώνουμε τους πολίτες της Ζακύνθου για τα ακόλουθα:

1. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες καθαρισμού και χλωρίωσης του δικτύου που εισχώρησε πετρέλαιο.

2. Έγιναν δειγματοληπτικές μετρήσεις σε σημεία του δικτύου από την υπηρεσία μας και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά αύριο Σάββατο.

3. Διεξήχθη ευρεία σύσκεψη όλων των υπηρεσιών του Δήμου Ζακύνθου (ΔΕΥΑΖ, Υπηρεσίες Δήμου ).

4. Αποφασίσθηκε η ολική διακοπή της ύδρευσης της πόλης της Ζακύνθου από την Μπόχαλη έως το ποτάμι σε όλο το πλάτος της πόλης για μια εβδομάδα προκειμένου να επιθεωρηθούν όλα τα σημεία του δικτύου.

5. Συστήθηκε συντονιστικό κέντρο ελέγχου στο πνευματικό κέντρο υπό την επίβλεψη του Δημάρχου Ζακύνθου και του Προέδρου της ΔΕΥΑΖ, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να απευθύνεται σε εικοσιτετράωρη βάση.

6. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 26950 23275 και 26953 61300 από τις 08:00 το πρωί έως τις 08: 00 το βράδυ

7. Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου θα γίνει διανομή σε κάθε σπίτι οδηγιών καθαρισμού των δεξαμενών και γενικές οδηγίες προστασίας.

8. Απεστάλησαν δείγματα που ελήφθησαν σήμερα υπό της οδηγίες του υπουργείου Υγείας, με το οποίο είμαστε σε συνεχή επαφή, σε πιστοποιημένο εργαστήριο. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν την Δευτέρα.

9. Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε χρήση του νερού.

“Ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση, παραμένουμε στην διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε βοήθεια και πληροφορία με γνώμονα την εξυπηρέτηση τους και την δημόσια υγεία”.

Ο Δήμος Ζακύνθου προχώρησε και στην ενημέρωση πόρτα – πόρτα των κατοίκων της πόλης με φυλλάδια που τους προειδοποιούν να μην χρησιμοποιήσουν νερό μέχρι νεωτέρας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος