Ζάκυνθος: Πλημμυρών και ζημιών συνέχεια-Ν.Τσίπηρας: Οι αυθαιρεσίες θα «ξηλωθούν»

Μόλις μία εβδομάδα από τη σφοδρή κακοκαιρία που εκδηλώθηκε στη Ζάκυνθο και η οποία οδήγησε στην απόφαση για την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, νέα σοβαρά προβλήματα, προκάλεσε η χθεσινή δυνατή βροχόπτωση στο νησί σε συνδυασμό και με τους σωρούς των σκουπιδιών που παραμένουν, πάνω, από ένα μήνα, τώρα, αμάζευτα στους δρόμους.

Η τοπική Π.Υ. κλήθηκε να συνδράμει σε 8 απεγκλωβίσεις οδηγών στις περιοχές Άγιοι Πάντες, Αγιο Κήρυκα, Φιολίτη, Γερακάρι, Μαχαιράδο, Αμπελόκηποι και Σαρακηνάδο, ενώ, κλήθηκε και για την άντληση υδάτων σε 3 περιπτώσεις, εκ των οποίων, οι δύο, σε κατοικίες στις περιοχές του Αγίου Δημητρίου και το Ακρωτήρι.Εντωμεταξύ, από την πτώση πεύκου στην περιοχή του δρόμου προς τις Βαρρές προκλήθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές της πόλης, ενώ, και κολώνα της ΔΕΗ έπιασε φωτιά και, επιπλέον, τμήμα του κεντρικού αγωγού της ύδρευσης έσπασε στην οδό Τεμπονέρα. Οι περιοχές οι οποίες -βάσει των πρώτων εκτιμήσεων-επλήγησαν περισσότερο, είναι το Βανάτο, το Σαρακηνάδο, o Αλυκανάς και ο Αγγερικός.

Όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο υποδιοικητής της πυροσβεστικής στο νησί, Γιώργος Βορλόου, η υπηρεσία, προχώρησε και σήμερα το πρωί σε 3 ακόμα αντλήσεις υδάτων, ενώ σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες, δεδομένου ότι αρκετοί θα διαπιστώσουν πως έχουν πλημμυρίσει, ανοίγοντας τα καταστήματά τους.
Μάλιστα, ανέφερε πως δεν ήταν και λίγες οι περιπτώσεις που συμπολίτες μας καλούσαν την πυροσβεστική να τους μεταφέρει στα σπίτια τους, κάτι που δεν έχει εντολή η υπηρεσία να κάνει, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Επίσης, σύμφωνα, με δελτίο τύπου του δήμου Ζακύνθου, εχθές το βράδυ, πλημμυρισμένοι και μη προσπελάσιμοι ήταν οι δρόμοι Άγιου Κήρυκα προς Γαλάρο, Αγίου Κήρυκα προς Άγιο Δημητρη καθώς και Αγίου Κήρυκα- ΚΤΕΟ-Βανάτο, Κυψέλης προς Καλλιπάδο, Βανάτου προς Καλλιπάδο, Σαρακηνάδου προς Λαγκαδάκια, Βουγιάτου προς Φιολίτι, Λούμπας προς νεκροταφείο, Αμπελοκήπων προς Ρομίρι και πυροσβεστικής-ΚΤΕΟ.
Στο εν λόγω δελτίο τύπου παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις στους συγκεκριμένους οδικούς άξονες, καθώς «τόνοι νερού έχουν κάνει ένα το δρόμο με τα χαντάκια!» Λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών ο δήμαρχος με τη σύμφωνη γνώμη της αντιπεριφέρειας, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία για σήμερα, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου Νίκος Τσίπηρας δήλωσε σήμερα στην τοπική ΕΡΤ, ότι, πολλά και σοβαρά ήταν τα προβλήματα και αυτή τη φορά, σε δρόμους, σπίτια, επιχειρήσεις, αγροτικές καλλιέργειες-και όχι μόνο-με τη δημοτική αρχή να προσπαθεί να καταγράψει τις ζημιές, ενώ σε συνεννόηση με τους προέδρους των πληγεισών περιοχών που γνωρίζουν τα επίμαχα σημεία που προκαλούν τις πλημμύρες, θα γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, δεδομένου ότι υπάρχουν για παράδειγμα γιοφύρια και σωληνωτά που εμποδίζουν την κανονική ροή των υδάτων τα οποία θα ξηλωθούν, κάτι που πρέπει να συμβεί, οπουδήποτε εντοπίζεται αυθαίρετη κατασκευή, μαζί με τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα που επιβάλλεται να υλοποιηθούν στο νησί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος