Ζάκυνθος-ΕΚΖ: Τεράστιες οι ευθύνες για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων

Τεράστιες, υποστηρίζει το δ.σ. του Ε.Κ.Ζ. (εργατικού κέντρου Ζακύνθου), πως είναι οι ευθύνες της δημοτικής αρχής, της Περιφέρειας αλλά και της κυβέρνησης, για τα έργα που δεν έχουν γίνει για αντιπλημμυρική προστασία, γιατί, όπως τονίζει, δεν είναι επιλέξιμα από την Ε.Ε.

Όπως αναφέρει το τοπικό εργατικό κέντρο, σε αυτές της συνθήκες οι εργαζόμενοι στο πυροσβεστικό σώμα, προέβησαν σε απεγκλωβισμούς συμπολιτών μας και σε δεκάδες αντλήσεις νερών από πλημμυρισμένους χώρους, ενώ υπήρξε και ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος.
Μάλιστα, το συνδικαλιστικό όργανο του νησιού, υπογραμμίζει πως το σύνολο των εργαζομένων, όπως και αυτών στα σώματα ασφαλείας έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές σε μισθούς, υπερωρίες, νυχτερινά κλπ.
Προσθέτει, δε, ότι θα προσπαθήσει από την πλευρά του να σταθεί αρωγός και να διεκδικήσει από κοινού θεσμικά αιτήματα των εργαζομένων στο πυροσβεστικό σώμα (μονιμοποίηση των 5ετων κ.ά.). Τέλος, το εργατικό κέντρο, εκφράζει την εκτίμηση του για τους εργαζόμενους στην πυροσβεστική αλλά και προς αυτούς στο δήμο και τη ΔΕΥΑΖ που με αυταπάρνηση συνέδραμαν τους πληγέντες κατά την διάρκεια της καταστροφικής θεομηνίας που έπληξε το νησί στις 26 και 27 Νοεμβρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος