Ζάκυνθος-Δήμος: «Παράνομοι οι περισσότεροι επιχειρηματίες στις παραλίες»

Ελέγχους-σύμφωνα με σχετική ενημέρωση-στις παραλίες της Ζακύνθου πραγματοποίησε το κλιμάκιο που έχει συγκροτηθεί με απόφαση του δημάρχου Παύλου Κολοκοτσά, και στο οποίο συμμετέχουν 7 δημοτικοί υπάλληλοι (5 από τη δημοτική αστυνομία, ένας από τη διεύθυνση υπηρεσίας δόμησης και ένας από τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών).

Τα αποτελέσματα του ελέγχων έδειξαν πως οι περισσότεροι από όσους δραστηριοποιούνται στις παραλίες με ομπρέλες και θαλάσσια σπορ, δε διαθέτουν άδεια με συνέπεια ο δήμος-όπως τονίζει-να έχει απώλεια εσόδων. Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία και με την κτηματική υπηρεσία έγιναν 26 έλεγχοι στο Λαγανά και διαπιστώθηκε πως 25 δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια (ποσοστό παραβατικότητας 99%).
Επίσης, έγιναν 7 έλεγχοι στο Κερί με 3 επιχειρηματίες να μη διαθέτουν άδεια, καθώς και 19 έλεγχοι στο Βασιλικό με μόνο 9 επιχειρηματίες να έχουν την απαραίτητη άδεια (ποσοστό παραβατικότητας 50% περίπου). Στις Αλυκές διενεργήθηκαν 15 έλεγχοι και διαπιστώθηκε πως 5 επιχειρηματίες λειτουργούσαν παράνομα (ποσοστό παραβατικότητας 40% περίπου). Τέλος, στο Τσιλιβί έγιναν 16 έλεγχοι με 9 επιχειρηματίες να μη διαθέτουν άδεια (ποσοστό παραβατικότητας 60%).

Σε δήλωσή του για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Κολοκοτσάς, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Ο δήμος Ζακύνθου κάθε χρόνο επιβαρύνεται με πάνω από 300.000 ευρώ, που προέρχονται από ίδιους πόρους, για να καθαρίζει τις παραλίες και δεν εισπράττει ούτε 100.000 ευρώ από τους επιχειρηματίες που έχουν ομπρέλες και θαλάσσια σπορ, αφού οι έλεγχοι έδειξαν πως οι περισσότεροι από αυτούς λειτουργούν παράνομα. Ο δήμος, θα στείλει τις παραβάσεις στην κτηματική υπηρεσία, προκειμένου να προβεί στις δικές της ενέργειες. Τονίζω, πως, από τα πρόστιμα που επιβάλλονται από το κράτος, ο δήμος δεν παίρνει χρήματα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος