Ζάκυνθος: Δήλωση-διάψευση Αντ.Κασσιμάτη με αποδέκτη τον Αναστ.Τζίμη

Με δήλωση του ο επικεφαλής της «Ζακυνθινής Αναγέννησης» Αντώνης Κασσιμάτης, διαψεύδει δήλωση του επικεφαλής της επιτροπής κατοίκων του Καλαμακίου Αναστασίου Τζίμη, περί δήθεν συμφωνίας του πρώτου με την επιλογή της θέσης «Λίβας» για την ενδιάμεση διαχείριση των απορριμμάτων.

Στη δήλωσή του, Ο κ.Κασσιμάτης αναφέρει τα εξής:
«Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 27 Νοέμβρη συνάντηση της διαπαραταξιακής επιτροπής του δημοτικού συμβουλίου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ Ν. Τσίπηρα εκ μέρους της πλειοψηφίας, από εμένα και τον Στ. Μποζίκη, ως επικεφαλής της ελάσσονος και μείζονος αντιπολίτευσης, αντίστοιχα, με την επιτροπή των κατοίκων του Καλαμακίου με θέμα την άμεση και ολιγόμηνη επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ του Σκοπού.
Ενώ μάλιστα έχουν ήδη δοθεί και οι δεσμεύσεις του γγ της αποκεντρωμένης διοίκησης για την έναρξη των διαδικασιών αποκατάστασης του ΧΥΤΑ στην βάση τεχνικής έκθεσης που συντάσσεται.
Η συνάντηση μάλιστα έγινε ενώ ολόκληρος ο νομός βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση από τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τις πλημμύρες και ήδη υπάρχει και νεκρός συμπολίτης μας.
Το γεγονός αυτό αποτελούσε ένα επιπλέον λόγο το πρόβλημα με το κλείσιμο του ΧΥΤΑ και την μη αποκομιδή των απορριμάτων να αντιμετωπισθεί από όλους με αίσθημα ευθύνης και να γίνει
αποδεκτή η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για άμεσο άνοιγμα του ΧΥΤΑ του Σκοπού για μικρό και προσδιορισμένο χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη λειτουργίας της ενδιάμεσης λύσης.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν πρυτάνευσε η υπευθυνότητα απέναντι στην ζακυνθινή κοινωνία και η διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας υγείας που διακυβεύεται με τα σκουπίδια στους δρόμους και το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Αντίθετα μάλιστα η ένδειξη καλής θέλησης, διαλόγου και συναινετικής λύσης από ορισμένους φαίνεται να εκλήφθηκε σαν ευκαιρία δημιουργίας εντυπώσεων και εξυπνακισμού.
Έτσι λοιπόν με έκπληξη διάβασα δήλωση του επικεφαλής της επιτροπής κ Τάσου Τζίμη ότι δήθεν “στην σύσκεψη συμφώνησα με την χωροθέτηση της ενδιάμεσης λύσης στο Λίβα”. Αλήθεια το πρόβλημα του κ Τζίμη είναι που θα γίνει η χωροθέτηση της ενδιάμεσης λύσης και όχι η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ; Το μόνο που αποκαλύπτει η εν λόγω χονδροειδής παραπληροφόρηση σε βάρος μου, είναι ότι ο κ.Τάσος Τζίμης χρησιμοποιεί εν τέλει προσχηματικά τον διάλογο χωρίς να ενδιαφέρεται για την λύση κανενός προβλήματος, κάτι που αποτελεί επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος