Δ. Τσαρίδου: Τυπική επιβεβαίωση αναμένεται για λειτουργία των χειρουργείων

Στην τυπική επιβεβαίωση της υλοποίησης των προτάσεων που ετέθησαν από την επιτροπή διενέργειας ελέγχων, έγκειται η λειτουργία τόσο των έκτακτων όσο και των τακτικών χειρουργείων, επισημαίνει η διοικήτρια του νοσοκομείου Ζακύνθου Δέσποινα Τσαρίδου.

Αφορμή για τη σχετική ανακοίνωση, ήταν η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, να μεταβεί κλιμάκιο του επιστημονικού προσωπικού από το νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟ”, στο νοσοκομείο Ζακύνθου, με κύριο σκοπό, να βοηθήσει στην επαναλειτουργία των χειρουργείων, όσο αφορά στην επιστημονική και πρακτική έκφανση αυτής, σύμφωνα με την κ.Τσαρίδου.

Όπως τονίζει, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, το επίπεδο επικοινωνίας του κλιμακίου με το προσωπικό του νοσοκομείου υπήρξε πολύ καλό, όπως επίσης και το επίπεδο συνεργασίας. Μάλιστα, αναφέρει ότι διαπιστώθηκε η υψηλή κατάρτιση του προσωπικού και η τήρηση της ορθής πρακτικής που εφαρμόζεται στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όσον αφορά στους διενεργούμενους ελέγχους, οι οποίοι διεξήχθησαν σύμφωνα με τις προτάσεις του προέδρου της επιτροπής διενέργειας ελέγχων, αυτοί, υπογραμμίζει η κ. Τσαρίδου, έχουν ολοκληρωθεί και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του νοσοκομείου έχει πιστοποιηθεί από τους κατασκευαστές, παρουσία των μηχανικών του δημοσίου.

«Θα πρέπει να τονισθεί, ότι ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός δεν παρουσίασε απόκλιση από τα τηρούμενα πρωτόκολλα λειτουργίας, δεδομένου και των συντηρήσεων που είχαν λάβει χώρα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών και ως εκ τούτου, η υπόθεση για προβλήματα του υπάρχοντος εξοπλισμού δεν συνάδει με την πραγματικότητα», προσθέτει χαρακτηριστικά η διοικήτρια του νοσοκομείου Ζακύνθου.

Τέλος, το δ.σ. του νοσοκομείου Ζακύνθου, ευχαριστεί δημόσια τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και τη διοίκηση του νοσοκομείου ¨ΑΤΤΙΚΟ” και ιδιαίτερα το επιστημονικό προσωπικό για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη συνεργασία του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος