Συμμετοχή Κοντονή στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης EE

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-Βουλευτής Ζακύνθου κ. Σταύρος Κοντονής αναχώρησε για το Λουξεμβούργο, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στις 8 και 9 Ιουνίου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο Συμβούλιο είναι μεταξύ άλλων: Η πρόταση οδηγίας σχετικά με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η αναθεώρηση του κανονισμού για την αναγνώριση και εκτέλεση αποφάσεων σε διαφορές γονικής μέριμνας και ο κώδικας συμπεριφοράς για την καταπολέμηση της παράνομης ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο.

Ειδικά ως προς το τελευταίο ζήτημα, αναμένεται να συζητηθεί η διαδικασία παρακολούθησης της εφαρμογής του Κώδικα Συμπεριφοράς από τους παρόχους και ο συνεχής έλεγχος των δημοσιεύσεων, με τρόπο τέτοιο ώστε να μην παραβιάζονται άλλα δικαιώματα όπως αυτό της ελευθερίας της έκφρασης.

Εξάλλου, ως ιδιαίτερα ικανοποιητικά κρίνονται τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την περασμένη εβδομάδα στο Στρασβούργο, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Thorbjorn Jagland, ο οποίος αναφέρθηκε «στην αρμονική συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με το Συμβούλιο της Ευρώπης τα τελευταία δύο χρόνια».

Ως προς το ζήτημα των προσφυγικών ροών ο Γενικός Γραμματέας είπε: «Είναι σκάνδαλο να φορτώνεται τόσο βάρος στις πλάτες της Ελλάδας, σ’ ένα τόσο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον». Ο Έλληνας Υπουργός ζήτησε τη συνδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη σύμπραξη όλων των ευρωπαϊκών χωρών στη διαχείριση των προσφυγικών ροών, τονίζοντας ότι αποτελεί παγκόσμιο ζήτημα.

Ο Υπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Επίτροπο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ. Nils Muiznieks, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς, όπως είπε, «η Ελλάδα είναι η πιο φιλική χώρα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Από την πλευρά του, τέλος, ο κ.Σταύρος Κοντονής τόνισε πως «στον πυρήνα της ιδεολογίας της Αριστεράς και της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η προστασία και η εμπέδωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κοινωνία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος