Στη Ζάκυνθο το κλιμάκιο για την επαναλειτουργία των χειρουργείων

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται από εχθές 6μελές κλιμάκιο προσωπικού χειρουργείων από το Αττικό νοσοκομείο, με σκοπό την επανεκκίνηση των χειρουργικών πράξεων στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού. Το κλιμάκιο έχει επικεφαλής τη διευθύντρια του τμήματος αναισθησιολογίας του συγκεκριμένου νοσοκομείου, κα Κωστοπαναγιώτου και αποτελείται από έναν ακόμη αναισθησιολόγο, δύο βιο-παθολόγους και δύο νοσηλευτές και πρόκειται να παραμείνει για λίγες ημέρες, προκειμένου επικουρικά -όπως υποστηρίζεται από κύκλους της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος- να βοηθήσει στην επαναλειτουργία των χειρουργείων.

Σήμερα, κατέφθασε στο νοσοκομείο και ο συντονιστής της Επιτροπής Διενέργειας Ελέγχων που έχει συγκροτηθεί από το υπουργείο, κ.Πέτρου, προκειμένου «ιδίοις όμμασι» να ελέγξει την πρόοδο υλοποίησης των προτάσεων που έχει υποβάλλει η εν λόγω επιτροπή.

Μάλιστα, η άφιξη του κλιμακίου σε συνδυασμό με τις πρόσφατες του βουλευτή Ζακύνθου και υπουργού δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Σταύρου Κοντονή, προκάλεσαν την έντονη δυσφορία ιατρών -και όχι μόνο- του νοσηλευτικού ιδρύματος. Μάλιστα, όπως ορισμένοι διαρρέουν προς τους δημοσιογράφους, επειδή όσα είπε ο βουλευτής θέτουν σε αμφισβήτηση τη σχέση εμπιστοσύνης που είχαν οι πολίτες με το νοσοκομείο ίσως θα πρέπει να κινηθούν δικαστικές διαδικασίες εναντίον του, διερωτώμενοι, ταυτόχρονα, αν θα έκανε τέτοιου είδους δηλώσεις χωρίς να έχει βουλευτική ασυλία.

Να σημειωθεί ότι, στις δηλώσεις του ο κ.Κοντονής υποστήριξε πως, η 41ενός ετών, Ελένη Αρβανιτάκη, κατέληξε αβοήθητη με μοναδική βοήθεια αυτή που της παρείχε το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και ότι, οι έλεγχοι που έγιναν στο νοσοκομείο δεν διαπίστωσαν κάποιο λάθος από ανθρώπινο παράγοντα καθόσον τα ίχνη είχαν καθαριστεί.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης – Μαρίνα Μάντζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος