Ο ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

«Το σύνθημα του Πολυτεχνείου, “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία”, καθίσταται επίκαιρο, ωστόσο, το Πολυτεχνείο απέδειξε πως οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι εκείνοι που δεν δίνονται ποτέ», επισημαίνει η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου.

Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρει, η τοπική οργάνωση, «Σήμερα, μέσα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, αγωνιζόμαστε ενάντια στην σύγχρονη φεουδαρχία που προσπαθούν να επιβάλλουν στην Ευρώπη και παγκόσμια, τα μεγάλα χρηματοοικονομικά συμφέροντα. Αυτοί που για δεκαετίες λεηλάτησαν την ελληνική κοινωνία, επενδύοντας στη φτώχεια, το ρατσισμό, την ανεργία, απαξιώνοντας παράλληλα κάθε δημόσιο αγαθό, γνωρίζοντας ότι οι ημέρες τους είναι μετρημένες, “παίζουν τα ρέστα τους”, στοχεύοντας στην αριστερή παρένθεση με τις πλάτες των πιο χυδαίων, νεοφιλελεύθερων εκφραστών της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Όμως, για εμάς, έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια, σημαίνει σταθερές θέσεις εργασίας, συλλογικές συμβάσεις, προστασία των αδυνάτων και αναδιανομή πλούτου και ισχύος προς τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία, δηλαδή, ό,τι ακριβώς συνιστά τροχοπέδη στη συσσώρευση πλούτου στα χέρια των λίγων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει η τοπική ΝΕ, «καλεί την κοινωνία να αμφισβητήσει αυτόν τον κόσμο που δεν μας χωράει. Να αμφισβητήσουμε την Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού, των κλειστών συνόρων, των εθνικισμών, των αυταρχικών πρακτικών και της λιτότητας. Να παλέψουμε για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Επειδή η εξέγερση του Πολυτεχνείου και ο αντιδικτατορικός αγώνας παραμένουν ζωντανοί, όσο ο ελληνικός λαός συνεχίζει να αγωνίζεται για έναν κόσμο δημοκρατίας και αξιοπρέπειας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος