Νέο συλλαλητήριο για σκουπίδια – κλειστά χειρουργεία

Μήνυση εναντίον του δημάρχου και του προέδρου του ΦΟΔΣΑ καθώς και παντός άλλου υπευθύνου για το θέμα της μη αποκομιδής των απορριμμάτων θα υποβληθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως ενημέρωσαν, εχθές, από την ΕΡΤ Ζακύνθου οι κ. Ανδρέας Κλαυδιανός και Θοδωρής Κολπονδίνος, μέλη της συντονιστικής επιτροπής παραγωγικών τάξεων και επιστημονικών φορέων, η οποία έχει συγκροτηθεί για την εξεύρεση άμεσης λύσης στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς και για την υπόθεση των κλειστών χειρουργείων του νοσοκομείου. Επίσης, ανακοίνωσαν ότι, προγραμματίζεται νέο πανζακυνθινό συλλαλητήριο για την ερχόμενη Τετάρτη, με κάλεσμα για να κλείσουν και τα εμπορικά καταστήματα.

Τα μέλη της επιτροπής υποστήριξαν ότι υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες που μπλοκάρουν την εξεύρεση λύσεων στα δύο σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία. Όμως, όπως τόνισαν, κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία και το μέλλον του νησιού, καλώντας όσους διαχειρίζονται αυτές τις υποθέσεις να κατανοήσουν ότι ο κόσμος απαιτεί τη μεταξύ τους συνεργασία ώστε να υπάρξουν αποτελεσματικές λύσεις.

Το πλαίσιο αιτημάτων της συντονιστικής επιτροπής, σε ό,τι αφορά την υπόθεση των απορριμμάτων, όπως αναφέρθηκε είναι η άμεση ενοικίαση -για περίπου δυο τρεις μήνες- των μηχανημάτων της ενδιάμεσης λύσης στον χώρο που θα επιλέξει ο δήμος, ενώ, γνωστοποιήθηκε ότι για το τελευταίο θέμα κατατέθηκε αίτημα από την επιτροπή την προηγούμενη Τρίτη, ώστε να συζητηθεί άμεσα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Παράλληλα, η επιτροπή ζητά την ένταξη του έργου της μόνιμης λύσης στον Λίβα και τη θετική απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου για τη μεταφορά των απορριμμάτων που ίσως απαιτηθεί τελικά να γίνει, καθώς και την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Ζακύνθου.

Αναφορικά με τη λειτουργία των χειρουργείων, τα οποία για περίπου δύο μήνες είναι κλειστά, ο κ.Κολπονδίνος τόνισε πως παρά το γεγονός ότι γίνονται δηλώσεις για δρομολόγηση του ανοίγματός τους, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, με αποτέλεσμα να υπάρχει αίσθημα αγωνίας και ανασφάλειας στον τοπικό πληθυσμό. Επιπλέον, όμως, όπως είπε, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στην τουριστική οικονομία, αφού, σύμφωνα με ενημέρωσή του από τουριστικό γραφείο, πιθανότατα θα εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία την επόμενη εβδομάδα. Για το ενδεχόμενο αυτό, όπως ανέφερε, έχει πληροφορήθει ο αντιπρόεδρος του δ.σ. του νοσοκομείου, Α.Ποταμίτης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι, εφόσον διαπιστωθεί το «έχει καλώς» από τους ελέγχους, θα γίνουν ανακοινώσεις ώστε να προληφθεί χρονικά μια τέτοια ενέργεια, καθώς εάν υπάρξει μια ταξιδιωτική οδηγία θα ακολουθήσουν και άλλες.
Για το εν λόγω θέμα, ο κ. Κλαυδιανός είπε πως η επιτροπή, κατ’ αρχήν, απαιτεί την ασφαλή λειτουργία των χειρουργείων, γεγονός που προϋποθέτει να βρεθούν οι αιτίες που προκάλεσαν τον θάνατο της 41ετών Ε.Αρβανιτάκη και τις μετεγχειρητικές επιπλοκές σε άλλους τέσσερις ασθενείς, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις τελευταίες δηλώσεις του βουλευτή, Στ. Κοντονή, καθώς τορπιλίζουν το κλίμα νηφαλιότητας που πρέπει να επικρατεί στη διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος, όταν, μάλιστα, όπως τόνισε, δεν υπάρχουν πορίσματα που να καταλογίζουν ευθύνες.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μάντζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος