Θ. Χαλικιάς: «Γλιτώσαμε τα χειρότερα στην Λευκάδα»

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε χθες νωρίς το μεσημέρι στην παλαιά πόλη της Λευκάδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξεκίνησε από ξύλινα σπίτια, ενώ δεν υπήρξαν εγκλωβισμοί και τραυματισμοί κατοίκων της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι υπήρξε σημαντική κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, για την κατάσβεση της φωτιάς , ενώ, σε 10, τουλάχιστον, υπολογίζονται τα κτίρια που κάηκαν, μεταξύ αυτών και ο ιστορικός κινηματογράφος «Απόλλων», με τις φλόγες να φτάνουν σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, τη δημόσια βιβλιοθήκη και την εκκλησία της Παναγίας των Ξένων.
Μάλιστα, τη Λευκάδα επισκέπτεται σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα, το Δήμο και άλλους φορείς του νησιού, καθώς και την επίσημη πολιτεία, να επισπευστούν οι διαδικασίες καταμέτρησης των ζημιών, αποκατάστασης αυτών και αποζημίωσης των πληγέντων κατοίκων.
«Ευτυχώς, με την καθοριστική συμβολή πυροσβεστικού ελικόπτερου, γλιτώσαμε τα χειρότερα, δεδομένου ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στον αστικό ιστό και μάλιστα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με την Πυροσβεστική να διερευνά την όλη υπόθεση, για την οποία υπάρχουν διάφορες φήμες, όμως, χρειάζεται προσοχή, μέχρι να βγει το επίσημο πόρισμα, γιατί οι ευθύνες για μια τέτοια περίπτωση, έστω και από αμέλεια ή από ένα τυχαίο γεγονός, είναι πολύ σοβαρές», δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Θεόδωρος Χαλικιάς. Πρόσθεσε, δε, πως, «πρέπει σύντομα να επουλωθούν οι πληγές από τη φωτιά και επειδή είναι περίπλοκη ιστορία, δεδομένου ότι αφορά σε αστικό ιστό, επιβάλλεται να βρούμε τους τρόπους, εκτός από την ηθική, κυρίως για την οικονομική στήριξη ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους και είναι υποχρεωμένοι να ξαναρχίσουν τη ζωή τους από το μηδέν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος