Ενδιαφέρον δικαιοσύνης για τα πεπραγμένα στο Επιμελητήριο Ζακύνθου

Ξεκίνησε η διαδικασία ελέγχου από τις ανακριτικές αρχές της υπόθεσης των πεπραγμένων οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης του επιμελητηρίου Ζακύνθου κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας επιμελητηριακής αρχής, δηλαδή από το 2012 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Να σημειωθεί ότι, η εξέλιξη συνδέεται με το αίτημα για έλεγχο που είχε καταθέσει προς την υπηρεσία οικονομικής επιθεώρησης του υπουργείου οικονομικών και την εισαγγελία διαφθοράς, το μέλος του δ.σ. του τοπικού οργάνου και πρόεδρος του τμήματος μεταποίησης, Πέτρος Λάζαρης, τέλη Νοεμβρίου του 2016.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας και η όποια έκβασή της αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στον επιμελητηριακό κόσμο του νησιού, καθώς οι επιμελητηριακές εκλογές ενδέχεται να πραγματοποιηθούν τελικά -μετά από συνεχείς αναβολές- τον ερχόμενο Νοέμβριο. Πάντως, για το αίτημα ελέγχου που έχει καταθέσει ο κ. Λάζαρη ο πρόεδρος του τοπικού επιμελητήριου, Δ. Γαργαλέας, είχε δηλώσει στην ΕΡΤ Ζακύνθου ότι ήταν αδιάφορο…

Εντωμεταξύ, αν και έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την πρώτη φορά που είχε εισαχθεί προς συζήτηση το θέμα του ισολογισμού του 2015, μέχρι σήμερα δεν έχει επανέλθει προς συζήτηση από το δ.σ. του οργάνου. Να σημειωθεί ότι, το εν λόγω θέμα είχε πρωτοσυζητηθεί τον Οκτώβριο του 2016 και είχε αποσυρθεί, μετά την αντίδραση του μέλους του δ.σ., Μαρίνου Στούφη, σύμφωνα με την οποία στον ισολογισμό δηλωνόταν καταβολή φόρου εισοδήματος ύψους 42.423,80 ευρώ ενώ στη φορολογική δήλωση που είχε υποβληθεί στο taxis ο φόρος ήταν μηδενικός.

Για το επίμαχο θέμα, ο κ.Γαργαλέας, στην εν λόγω θυελλώδη συνεδρίαση είχε υποστηρίξει ότι, μάλλον, επρόκειτο για αθροιστικό λάθος, ενώ, ένα μήνα αργότερα είχε δηλώσει ότι αφορούσε σε λογιστικό λάθος. Επιπλέον, στην προαναφερόμενη συνέντευξη είχε ενημερώσει πως, η καθυστέρηση επαναφοράς προς συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος είχε σημειωθεί επειδή αναμένονταν εκθέσεις από ορκωτούς λογιστές, ώστε να φανεί, όπως χαρακτηριστικά είχε πει, «πόσα εκατομμύρια φάγαμε από το επιμελητήριο και να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι…».

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μάντζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος