ΕΚΖ για ναυτεργάτες – ΕΚΚ-Ι για συλλαλητήρια

Το Διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου (ΕΚΖ) εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο, όπως τον χαρακτηρίζει, αγώνα των ναυτεργατών.

«Οι ναυτεργάτες διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καθώς και κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Αιτήματα δίκαια, που διεκδικούν όλοι οι κλάδοι, το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας μας, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές και τους μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις που υπηρετούν την μεγαλοεργοδοσία και την ΕΕ», επισημαίνει.

«Οι ναυτεργάτες έχουν απέναντι τους την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές, όλο τον προπαγανδιστικό τους μηχανισμό που επιδιώκουν να συκοφαντήσουν τον αγώνα τους και να δημιουργήσουν κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού», αναφέρει.

«Στην προσπάθειά τους να διαιρέσουν τους εργαζόμενους και να μας βάλουν τον έναν απέναντι στον άλλο, η απάντηση πρέπει να είναι η στήριξη της απεργίας των ναυτεργατών», προσθέτει το ΕΚΖ, με αφορμή και τη χθεσινή γενική πανελλαδική απεργία, ενώ καλεί σε μαζική συμμετοχή και στα σημερινά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, όπως και τοπικά, στις 19:30μμ, μπροστά από την Περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου, λόγω της ψήφισης στη βουλή του 4ου μνημονίου.

ΕΚΖ για ναυτεργάτες – ΕΚΚ-Ι για συλλαλητήρια

Από συμμετοχή ΕΚΖ σε παλιότερη κινητοποίηση στην Αθήνα

Επίσης, το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς-Ιθάκης (ΕΚΚ-Ι) καλεί τα τοπικά σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα σε κλιμάκωση της χθεσινής απεργιακής κινητοποίησης, στηρίζοντας και το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20:00μμ, μπροστά από τα γραφεία του, στο Αργοστόλι, ενάντια-όπως τονίζει-στα νέα μέτρα και “αντίμετρα” που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση.

«Σε αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε την αυριανή παρέμβαση του σωματείου συνταξιούχων, στο νοσοκομείο, που στόχο έχει την ανάδειξη των ζητημάτων της υγείας στο νομό», τονίζει. «Καμία αναμονή και καμία αυταπάτη, όλοι στον αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων, παλεύουμε για την ικανοποίηση των συγχρόνων λαϊκών αναγκών», καταλήγει το το ΕΚΚ-Ι.

ΕΚΖ για ναυτεργάτες – ΕΚΚ-Ι για συλλαλητήρια

Από δραστηριότητα ΕΚΚ-Ι στην κεφαλονιά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος