ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Στην τελική του φάση, μετά από…12 χρόνια, το κτηματολόγιο στο νησί

Στην τελική του φάση περνά το Κτηματολόγιο στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Δήμος, 12 χρόνια μετά τη έναρξη λειτουργίας του Κτηματολογίου στην περιοχή και την ίδρυση του Κτηματολογικού Γραφείου Ζακύνθου, οι αρχικές κτηματολογικές εγγραφές καθίσταται δια νόμου οριστικές. Αυτό σημαίνει ότι οι εγγραφές αυτές προστατεύονται από τη νομοθεσία και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο χωρίς πλέον, να είναι δυνατή οποιαδήποτε διόρθωση του περιεχομένου τους.
Επειδή, τυχόν διορθώσεις των αρχικών εγγράφων για τα ακίνητα των περιοχών του Δ.Δ. Αργασίου του Δήμου Ζακυνθίων του νομού Ζακύνθου, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 29 Απριλίου 2016 (για τους κατοίκους εσωτερικού) και μέχρι τις 29 Απριλίου 2018 (για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους μόνιμα στο εξωτερικό και στο ελληνικό δημόσιο), ο Δήμος καλεί τους ενδιαφερόμενους να ελέγξουν έγκαιρα τις ιδιοκτησίες τους και να προβούν, εφόσον απαιτείται στις απαραίτητες διορθώσεις. Επισημαίνεται ότι τα ακίνητα “αγνώστου ιδιοκτήτη”, για τα οποία δεν θα ζητηθεί η διόρθωσή τους εντός των παραπάνω προθεσμιών, μετά την οριστικοποίηση των αρχικών εγγραφών, περιέρχονται στο ελληνικό δημόσιο.
Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν τα στοιχεία που αφορούν τα ακίνητά τους, στην ιστοσελίδα ktimatologio.gr ή στο Κτηματολογικό Γραφείο Ζακύνθου (τηλ.26950-48190).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος