ZAΚΥΝΘΟΣ: Συνάντηση δημάρχου με οινοποιούς-που έκλεισαν σήμερα τα οινοποιεία τους-και στήριξη στα αιτήματά τους

Με τα μέλη του Δικτύου Οινοποιών Ζακύνθου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος άκουσε τα αιτήματά τους, τα οποία έχουν να κάνουν, κυρίως, με το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος, Αντώνης Αντίοχος-Μπαλιακράς, εξέφρασαν τη στήριξή τους στα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισαν, αιτήματα των οινοπαραγωγών και αποφασίστηκε να γίνει μια εισήγηση, ώστε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να τεθεί ως θέμα και το σώμα να εκδώσει ομόφωνο, αν είναι δυνατόν, ψήφισμα υπέρ των θέσεών τους.
Όπως εξήγησε ο Διευθυντής της ΕΑΣΖ, Πέτρος Βισβάρδης ο φόρος του 0,20 λεπτά του ευρώ σε κάθε κιλό κρασί, είναι δυσβάσταχτος για τον κλάδο και πρόσθεσε πως υπάρχει επιπλέον κόστος και για τη φορολογική αποθήκη που πρέπει να κρατούν οι οινοπαραγωγοί.
Ήδη, πάντως έχει γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με τους οινοπαραγωγούς να επιδιώκουν το “πάγωμα” του φόρου στην παρούσα φάση και αργότερα (σε έναν χρόνο περίπου) την ανάκλησή του.
Όλοι οι παραγωγοί κρασιού που έλαβαν μέρος στη συνάντηση με τον Δήμαρχο, υποστήριξαν πως η κυβέρνηση στο τέλος δεν θα εισπράξει τους φόρους που επιδιώκει, αφού όλο και περισσότεροι θα διαθέσουν το προϊόν τους στη “μαύρη αγορά”. Εν τω μεταξύ, όλα τα οινοποιεία της χώρας ήταν σήμερα κλειστά.
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως θα πρέπει να ζητηθεί μια διευκρινιστική εγκύκλιος από το Υπουργείο Γεωργίας, αφού οι επιχειρήσεις κρασιού που δραστηριοποιούνται στη Ζάκυνθο είναι οικογενειακές, και όχι εργοστάσια που θα πρέπει να πληρώσουν φόρους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος