ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Εμπόδια-που βολεύουν επιχειρηματικά συμφέροντα-στην παραχώρηση του λιμανιού Αγίου Νικολάου Βολιμών στο λιμενικό ταμείο

Εμπόδια συναντά η παραχώρηση του λιμανιού του Αγίου Νικολάου Βολιμών στο Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου, με τον πρόεδρο του συγκεκριμένου οργάνου, Άκη Ζήβα, με συνέντευξή του στην τοπική ΕΡΤ, να επιβεβαιώνει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες του σταθμού, λέγοντας ότι υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ ΓΕΝ και της κτηματικής υπηρεσίας του νησιού, για την οριοθέτηση και τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης της συγκεκριμένης περιοχής, με αποτέλεσμα η δεύτερη, να μην υπογράφει για να προχωρήσει η όλη διαδικασία. Όπως υποστήριξε ο κ.Ζήβας, θα διευθετηθεί η εκκρεμότητα που υπάρχει το επόμενο διάστημα και εμμέσως παραδέχτηκε ότι όσο διαιωνίζεται αυτή η άναρχη κατάσταση, εξυπηρετούνται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στην τουριστική περιοχή του Αγίου Νικολάου Βολιμών, στην οποία, επιβάλλεται να επικρατήσει μια τάξη και να εφαρμοστεί ο νόμος προς κάθε κατεύθυνση. «Από τη στιγμή που το Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, θα έχουν την απόλυτη δικαιοδοσία στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν θα κάνει ο καθένας ότι θέλει, ούτε και θα πετάνε κάποιοι το…μπαλάκι της ευθύνης, πότε στο Λιμεναρχείο, πότε στην Αστυνομία και άλλοτε σε οποιαδήποτε εμπλεκόμενη υπηρεσία», επισήμανε ο κ.Ζήβας.

Αποφάσεις Λιμενικής Επιτροπής
Με την ευκαιρία και με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του δ.σ. της Λιμενικής Επιτροπής, ανέφερε ότι προχωρά σε εφαρμογή η αναγκαία μηχανοργάνωση του Λιμενικού Ταμείου. Επίσης, εγκρίθηκε ο μειωμένος προϋπολογισμός του Λ.Τ. για το 2016, (από 1εκατ. σε 870χιλ.ευρώ, αντί για 640χιλ.ευρώ, που προβλέπονταν αρχικά) με παρέμβαση του βουλευτή Ζακύνθου και υφυπουργού, Σταύρου Κοντονή, ενώ, αποφασίστηκε η χρησιμοποίηση ξύλινων καλαίσθητων κατασκευών από τους ενοικιαστές μικροπωλητές στην πλατεία των δέντρων του Άμμου, χώρος που ανήκει στο Λ.Τ. και τέλος, δρομολογήθηκε η μελέτη θορύβου των υδροπλάνων, απαραίτητη διαδικασία, για το ενδεχόμενο δημιουργίας υδατοδρομίου στο λιμάνι του νησιού και αξιοποίησης του συγκεκριμένου θαλάσσιου μεταφορικού μέσου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος