Ν. Μηταράκης στην ΕΡΤ: Έχει γίνει ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών κατά 38% (video)

Ν. Μηταράκης στην ΕΡΤ: Έχει γίνει ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών κατά 38% (video)

Μέχρι στιγμής είχαμε καταφέρει να μην έχουμε κανένα κρούσμα στα νησιά, τώρα δυστυχώς έχουμε τα κρούσματα σε Μόρια και Χίο, ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι», υπογραμμίζοντας πως λαμβάνονται όλα τα μέτρα που είναι εφικτά.

Τον Φεβρουάριο είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση τη μετατροπή των ανοικτών άναρχων δομών σε κλειστές και οργανωμένες· σε Μυτιλήνη και Χίο υπήρχαν οι γνωστές αντιδράσεις, είπε ο κ. Μηταράκης.

Όπως υπογράμμισε, έχει γίνει ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών κατά 38%, έχουμε μείωση των ροών κατά 90% σε σχέση με το 2019. Οι απελάσεις και οι μετεγκαταστάσεις αυξάνονται, στόχος μας πλέον το κλείσιμο δομών, πρόσθεσε.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως μειώνεται ο αριθμός των αιτούντων άσυλο, το οποίο είναι τριετές.

Ο υπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι παρούσα στον Έβρο, ετοιμάζεται ο νέος φράχτης, προσθέτοντας πως είναι γνωστή η προσπάθεια της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει τη μεταναστευτική κρίση.

Πηγή:ertweb

The post Ν. Μηταράκης στην ΕΡΤ: Έχει γίνει ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών κατά 38% (video) appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος