Υποψήφιος για το Δήμο Μυτιλήνης ο Παναγιώτης Χριστόφας (βίντεο)

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Μυτιλήνης ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χριστόφας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ στο παραδοσιακό καφενείο “Ερμής” στην Επάνω Σκάλα.
Υποψήφιος για το Δήμο Μυτιλήνης ο Παναγιώτης Χριστόφας (βίντεο)
“Πήρα την απόφαση να θέσω υποψηφιότητα για το αξίωμα του Δημάρχου Μυτιλήνης και να σταθώ μπροστά σε μια αυτοδιοικητική κίνηση, με στόχο την αλλαγή της υπάρχουσας νοοτροπίας, της λογικής σχεδιασμού, διαχείρισης και λειτουργίας του Δήμου.

Πεποίθησή μου είναι πως μπορούμε να παρεμβαίνουμε για να βελτιώσουμε το σήμερα!

Κινούμαι έχοντας τον δημότη και τη δημότισσα, τον/την κάτοικο στο κέντρο του σχεδιασμού και της παρέμβασης και σεβόμενος το βασικό του/της δικαίωμα να απολαμβάνει μια λειτουργική βιώσιμη πόλη και να έχει ένα ζωντανό χωριό” τόνισε ο κ. Χριστόφας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης, τόνισε ότι η κίνηση είναι πιστή σε δημοκρατικές αρχές και αξίες, με αξιοκρατία, διαφάνεια και λογοδοσία, ενώ όπως ανέφερε φιλοδοξεί να αποτελέσει δημοκρατικό τόπο σύγκλισης και συνεργασίας και παραμένει απαλλαγμένη από κομματικούς χρωματισμούς. “Καλώ κάθε πολίτη και όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις που επιθυμούν ένα αυτοδιοικητικό τοπίο το οποίο θα χαρακτηρίζεται από αυτές τις αρχές να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια” τόνισε.
Ιδιαίτερο κάλεσμα απηύθυνε στην νέα γενιά, “να κάνει τη διαφορά και να δείξει την δυναμική της παρουσία. Να δείξει το δρόμο μπροστά. Από την πλευρά μου μπορώ να υποσχεθώ αυτό που έχω ήδη πράξει, σκληρή δουλειά, διαρκή παρουσία, εγρήγορση και συνέπεια. Κοιτάμε μπροστά!”
Ο κ. Χριστόφας ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη, ενώ όπως τόνισε θα παραμείνει Περιφερειακός Σύμβουλος μέχρι το τέλος της θητείας του.

Στη συνέχεια προχώρησε στην παρουσίαση των προτάσεων του προγράμματός του, το οποίο και θέτει σε ηλεκτρονική διαβούλευση στην ιστοσελίδα www.mprosta2023.gr, όπου μπορούν οι δημότες και οι δημότισσες να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και τους προβληματισμούς τους.

Οι άξονες του προγράμματος του συνδυασμού “Μπροστά” με τον Παναγιώτη Χριστόφα:

-Αστικός χώρος – καθημερινότητα – περιβάλλον​

-Ψηφιακός δήμος – διοίκηση – εξυπηρέτηση πολίτη, διαβούλευση​

-Παιδεία & δια βίου μάθηση – αθλητισμός​

-Κοινωνία, κοινωνική πολιτική, πρόνοια​

-Πολιτική προστασία

-Πολιτισμός – τουρισμός​

Σ’ ότι αφορά στην πόλη της Μυτιλήνης αναφέρθηκε στα έργα κατασκευής της Νότιας Παράκαμψης, μεταφοράς του εμπορικού και επιβατικού λιμένα εκτός αστικού ιστού, τόνισε ότι θα ασκήσει πίεση για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Λέσβου και ανάπτυξη του δικτύου μικρών ΑΠΕ, θα προχωρήσει στα έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, καθώς και στο έργο του Βιολογικού της Νότιας πόλης.

Σχετικά με τα έργα στα χωριά αναφέρθηκε στην αγροτική οδοποιία, στην καθαριότητα και τον φωτισμό, στην επέκταση και αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης και κατασκευή βιολογικών καθαρισμών, σε έργα για παιδικές χαρές, πάρκα , δημοτικά δάση, ενώ μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ σε αναπλάσεις σε χωριά και ανάδειξη των πλεονεκτημάτων τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος