Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) του Γενικού Νοσοκομείου Χίου εκσυγχρονίστηκε εκ βάθρων, αναβαθμίζοντας έτσι σημαντικά την ποιότητα της θεραπείας των ασθενών.
Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στους δωρητές της Μονάδας, που πρόσφεραν 9 σύγχρονα μηχανήματα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του Συλλόγου Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Χίου, της Διοίκησης του Γ.Ν. Χίου αλλά και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ο Νεφρολόγος Επιμελητής Α’ Γ.Ν Χίου “Σκυλίτσειο” Παναγιώτης Σιταράς, σημειώνει σε δελτίο τύπου τις δωρεές που δέχθηκε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Συγκεκριμένα από 2 νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης πρόσφεραν, ο Σύνδεσμος «Φίλοι του Χιώτικου Χωριού», το «Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης» και τα Χιακά Σωματεία Αμερικής – Καναδά.
Από ένα μηχάνημα αιμοκάθαρσης ο Χιακός Σύλλογος «Αγία Μαρκέλλα» του Detroit των Η.Π.Α και οι εταιρείες Lifeline Hellas, ναυτιλιακή Fafalios Shipping, ενώ ο κ. Αντώνης Φαράκλας προχώρησε στη δωρεά 2 σύγχρονων κλινών αιμοκάθαρσης, μια εκ των οποίων με κλινοζυγό.
Ο Επιμελητής Α’ της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού κ. Σιταράς ευχαριστεί ιδιαίτερα την πρόεδρο του Συνδέσμου «Φίλοι του Χιώτικου Χωριού», Μαριέλλα Βαρώνη, αφού όπως σημειώνει «ήταν η πρώτη δωρήτρια» που βοήθησε σημαντικά να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα, αλλά και όλους όσοι βοήθησαν για να επιτευχθούν οι συγκεκριμένες δωρεές, είτε άτομα είτε σύλλογοι, όπως αυτοί των Ομογενών της Χίου σε Αμερική και Καναδά.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος