Χίος: Η Κλιματική αλλαγή σαν ευκαιρία- Συνέδριο από το ίδρυμα Μαρία Τσάκος (video)

Τριήμερο συνέδριο και δράσεις για την κλιματική αλλαγή με τίτλο «Chios Climate ChanCe”, πραγματοποιείται 4-6 Μαρτίου 2024 στη Χίο.
Διοργανώνεται από τα Ιδρύματα «Μαρία Τσάκος» και «Γιάννη Λάτση» σε συνεργασία με την HELMEPΑ.
Παρουσιάζοντας τη δράση ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος “Μαρία Τσάκος”, Μιχάλης Μπελέγρης τόνισε ότι στόχος είναι να γίνει η διερεύνηση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, λαμβάνοντάς την όμως και ως ευκαιρία.
Το πρόγραμμα μέσα από τη δημιουργία ομάδων θα προσπαθήσει να καταγράψει το πώς η μικροκοινωνία αντιλαμβάνεται την κλιματική αλλαγή ακόμα και με τις οικονομικές προεκτάσεις που έχει.
Η συνεργασία των τριών φορέων έχει ξεκινήσει από το Δεκέμβριο του 2023 και η επίσημη έναρξη θα γίνει μέσα από αυτό το τριήμερο δράσεων (4-6 Μαρτίου 2024).

Πρόγραμμα τριήμερων εκδηλώσεων
Η πρώτη ημέρα, Δευτέρα 4/3, είναι αφιερωμένη σε ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία με το ηλεκτροκίνητο βαν της HELMEPA, με σήμα το γνωστό γλάρο.
Η κύρια δράση θα γίνει στο Πρότυπο Ναυτικό Λύκειο TEENS (του Ομίλου Τσάκος), με τη διεξαγωγή της πρώτης εστιασμένης συζήτησης (focus group).
Την Τρίτη 5/3 θα διεξαχθεί συνέδριο με θέμα την κλιματική αλλαγή στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο με συμμετέχοντες εκπροσώπους της Πολιτείας, της Ακαδημαϊκής κοινότητας και άλλων φορέων.
Στο συνέδριο θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, η Απεσταλμένη του Πρωθυπουργού για την προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, Διονυσία Αυγερινοπούλου και οι Βουλευτές Χίου Νότης Μηταράκης (ΝΔ) και Σταύρος Μιχαηλίδης (ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής).
Το Συνέδριο θα χαιρετίσουν επίσης ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος και η Πρόεδρος της HELMEPA Σεμίραμις Παληού.
Την κεντρική ομιλία θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» Ευθύμιος Μητρόπουλος, ενώ η Γενική Διευθύντρια της HELMEPA Όλγα Σταυροπούλου θα παρουσιάσει την πρωτοβουλία CHIOS CLIMATE CHANCE.
Το συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία του και θα χαιρετίσει ο Καπετάν Παναγιώτης Ν. Τσάκος, Ιδρυτής του Ομώνυμου Ομίλου Εταιρειών και Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» ο οποίος θα έρθει στο νησί ειδικά για το συνέδριο.
Την Τετάρτη, 6/3, θα γίνει υποβρύχιος καθαρισμός στο λιμανάκι της Ιχθυόσκαλας στη Χίο από εθελοντές δύτες. «Οι περισσότεροι είναι εξοικειωμένοι με τα «σκουπίδια» που συλλέγονται στις ακτές, αλλά ελάχιστοι ξέρουν τι «σκουπίδια» συλλέγονται κάτω από το νερό ― από ρούχα, παπούτσια, μπουκάλια, παιχνίδια, που είναι το πιο απλό, μέχρι ηλεκτρικές συσκευές, όπλα, και ό,τι μπορεί να φανταστεί κάποιος. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να είναι μαζί μας το πρωί της Τετάρτης 6Μαρτίου στην Ιχθυόσκαλα», σημείωσε ο κ. Μπελέγρης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος