Χίος: Με επιτυχία η άσκηση “Υγρό Πυρ” της Πυροσβεστικής

Φωτιά στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών της εταιρείας REVOIL, στην περιοχή Λευκωνιά της Χίου, λίγο πριν την τουριστική περιοχή του Καρφά είχαν να αντιμετωπίσουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου στα πλαίσια της ετήσιας άσκησης «Υγρό Πυρ».

Σε συνεργασία με Αστυνομία, Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, Τροχαία και ΕΚΑΒ, αλλά και τη συμμετοχή της 96ΑΔΤΕ, των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας από Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο Χίου, Περιβάλλοντος, Χημικής Υπηρεσίας, ΔΕΔΔΗΕ και άλλων υπηρεσιών, λειτούργησαν ικανοποιητικά τα συστήματα ψύξης- κατάσβεσης της ίδιας της εταιρείας, μέχρι να φτάσουν σε ικανοποιητικούς χρόνους (παρά τα οδικά έργα στον παραλιακό δρόμο του αεροδρομίου) τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σύμφωνα με τον Διοικητή της Υπηρεσίας στη Χίο Κώστα Τοκαλάκη.

Παράλληλα, το κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου με σκάφη και προσωπικό απέκλεισε την θαλάσσια περιοχή και παράλληλα όπως σημείωσε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Παντελής Βατούσης απλώθηκαν τα αντιρρυπαντικά για να αντιμετωπίσουν τυχόν θαλάσσια ρύπανση για πετρελαιοειδή.

Το σενάριο προέβλεπε και μεταφορά τραυματία που είχε εγκλωβιστεί στην περιοχή του συμβάντος, ευτυχώς δεν υπήρξε θέμα άλλου περιστατικού και έτσι ήρθε εγκαίρως, όσο ήταν σε εξέλιξη η κατάσβεση.
Το γενικό έκτακτο σχέδιο τη εταιρείας, όπως σημείωσε ο προϊστάμενος των εγκαταστάσεων της REVOIL στη Χίο, Ιάκωβος Κουσκουσάκης είναι να λειτουργήσουν άμεσα τα δικά τους μέσα κάτι που έγινε.

Σε μια περίπτωση που δεν θα είχαν να αντιμετωπίσουν άσκηση, αλλά πραγματική κατάσταση η θερμοκρασία θα μπορούσε να φτάσει και τους 1.000 βαθμούς ενώ θα χρειαζόταν και απομάκρυνση του κόσμου σε μια απόσταση 500- 1000 μέτρων από τις εγκαταστάσεις.

Χίος: Με επιτυχία η άσκηση “Υγρό Πυρ” της Πυροσβεστικής
Χίος: Με επιτυχία η άσκηση “Υγρό Πυρ” της Πυροσβεστικής
Χίος: Με επιτυχία η άσκηση “Υγρό Πυρ” της Πυροσβεστικής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος